Gość wojtekbg Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mam do Was prosbe bo szukałem wszedzie ale nie moge znalesc. Jestem włascicielem od ponad roku Nissana Sunny N13 1.6 z 1988 r. i do tej pory nie miałem z Nim kłopotu lecz jakis miesiac temu wracajac z pracy nagle zaczał przerywac,szarpac i zgasł po czym nie odpalił tak jakby nie było paliwa. Dolałem na poczatku około 2 litrów paliwa i nadal nic.Odpalił po dolaniu ponad 6 litrów ale od tamtej pory jest przymulony. Obroty ma wysokie ale nie przyspiesza tak jak dawniej i do tego silnik zaczał głosniej chodzic tak jak by nie dawał na wszystkie gary ale daje bo mechanik sprawdzał... Dodam iz wymieniłem juz pompe paliwowa,filtr paliwa i powietrza,swiece jak i została kopułka wyczyszczona. Prosze o pomoc bo juz za cholere nie mam pomysłów co jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czyzbyroman Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Z Twojego opisu wynika,że paliwo zostało wybrane ze zbiornika prawie do zera (z zanieczyszczeniami będącymi na dnie zbiornika). 1. czy sprawdziłeś wtryskiwacz; 2. zatankuj pełen zbiornik; 3. kup dodatek czyszczący do silników benzynowych i wlej do zbiornika. roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtekbg Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Tankowałem juz cały bak i nadal nic a co do wtrysku to zobacze ,moze to własnie to i jak znalazł na zbilizajace sie moje urodziny autko zrobi mi prezent Tak to jest jak na chrzczonym paliwie sie jechało i dziwnie szybko sie to paliwo skonczyło mimo pewnosci ze jeszcze kilka litrów w baku jest. A co do tego preparatu do czyszczenia to tak ze przetestuje. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.