besciak Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam, czy w fabrycznym alarmie T31 mamy jakies ukryte "bajery" ktore mozna aktywowac? Chodzi mi, m.inn. o ryglowanie dzwi po odpaleniu samochodu, otwieranie jednym nacisnieciem pilota tyllko dzwi kierowcy, natomiast podwojnym wszystkich pozostalych. Pytam dlatego, ze inny model Nissana - Navara ma takie rzeczy, wiec moze i u nas cos jest ukryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekD Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Możesz ustawić ryglowanie zamków po ruszeniu i osiągnięci 20-30 km/h.Szczegóły są w instrukcji obsługi X-a. Sposób odryglowywania drzwi pilotem autoalarmu (jeżeli występuje) jest opisany w instrukcji autoalarmu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
besciak Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Możesz ustawić ryglowanie zamków po ruszeniu i osiągnięci 20-30 km/h.Szczegóły są w instrukcji obsługi X-a. Sposób odryglowywania drzwi pilotem autoalarmu (jeżeli występuje) jest opisany w instrukcji autoalarmu. Pozdrawiam. przegladalem wczesniej instrukcje obslugi i nic tam takiego nie znalazlem, ale zerkne raz jeszcze. Natomiast jesli chodzi o instrukcje fabrycznego alarmu to nic takiego nie dali mi w salonie, w koncu to ABT Autoniss, wiec dobrze, ze jakis samochod wogole wydali Jesli ktos ma instrukcje fabrycznego alarmu po reka, to bylbym wdzieczny za zrzucenie jej do pdf'a, lub poprostu napisanie, w jakis sposob ustawia sie w/w rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ustawienie blokady drzwi jest też opisane tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/56821-automatyczne-ryglowanie-drzwi/page__p__674473__fromsearch__1entry674473 Opis z instrukcji obsługi. Blokada drzwi – działanie mechanizmu czujnika prędkości pojazdu / Blokowanie drzwi zależne od mechanizmu czujnika uderzenia: Wszystkie drzwi za wyjątkiem drzwi kierowcy, zostaną automatycznie zamknięte, po osiągnięciu przez pojazd prędkości 12 km/h / Wszystkie drzwi zostaną automatycznie odblokowane kiedy czujniki uderzeniowe wykryją uderzenie a wyłącznik zapłonu będzie się znajdował w położeniu ON: Aby uaktywnić mechanizm czujnika prędkości pojazdu: 1.) Należy ustawić wyłącznik zapłonu w położeniu ON 2.) W czasie 20 sekund, nacisnąć i przytrzymać przełącznika centralnego zamka w pozycji LOCK przez 5 sekund 3.) Jeżeli aktywacja przebiegła poprawnie, uruchomiony zostanie dźwięk informacyjny Aby dezaktywować: 1.) Należy ustawić wyłącznik zapłonu w położeniu ON 2.) W czasie 20 sekund, nacisnąć i przytrzymać przełącznika centralnego zamka w pozycji UNLOCK 3.) Jeżeli aktywacja przebiegła poprawnie, uruchomiony zostanie dźwięk informacyjny Pozdrawiam Vratko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
besciak Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ustawienie blokady drzwi jest też opisane tutaj: http://forum.nissank..._1entry674473 Opis z instrukcji obsługi. Blokada drzwi – działanie mechanizmu czujnika prędkości pojazdu / Blokowanie drzwi zależne od mechanizmu czujnika uderzenia: Wszystkie drzwi za wyjątkiem drzwi kierowcy, zostaną automatycznie zamknięte, po osiągnięciu przez pojazd prędkości 12 km/h / Wszystkie drzwi zostaną automatycznie odblokowane kiedy czujniki uderzeniowe wykryją uderzenie a wyłącznik zapłonu będzie się znajdował w położeniu ON: Aby uaktywnić mechanizm czujnika prędkości pojazdu: 1.) Należy ustawić wyłącznik zapłonu w położeniu ON 2.) W czasie 20 sekund, nacisnąć i przytrzymać przełącznika centralnego zamka w pozycji LOCK przez 5 sekund 3.) Jeżeli aktywacja przebiegła poprawnie, uruchomiony zostanie dźwięk informacyjny Aby dezaktywować: 1.) Należy ustawić wyłącznik zapłonu w położeniu ON 2.) W czasie 20 sekund, nacisnąć i przytrzymać przełącznika centralnego zamka w pozycji UNLOCK 3.) Jeżeli aktywacja przebiegła poprawnie, uruchomiony zostanie dźwięk informacyjny Pozdrawiam Vratko probowalem juz wczesniej, bo znalazlem ten post na forum, niestety w/w kombinacja dziala chyba tylko w Nawarze, bo u mnie niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 (edytowane) probowalem juz wczesniej, bo znalazlem ten post na forum, niestety w/w kombinacja dziala chyba tylko w Nawarze, bo u mnie niestety nie Działa... Działa... Posiadam X-Traila T31, tak jak ty i u mnie jest tak ustawione. Wyżej wymienioną instrukcję przepisałem z instrukcji obsługi, którą dostałem wraz z autem. Potrzeba przytrzymać "przełącznik centralnego zamka" w samochodzie w panelu sterowania drzwi kierowcy, jest tam taki. A nie przycisk zamykania/otwierania w "kluczyku, pilocie". Spróbuj ponownie. Vratko Edit: w załączeniu zdjęcie "przełącznika". Znalazłem tutaj: http://www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,66&fil=94218&key=46ef7d894d650 Pozdrawiam Vratko Edytowane 6 Stycznia 2010 przez PltnikVratko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
besciak Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Działa... Działa... Posiadam X-Traila T31, tak jak ty i u mnie jest tak ustawione. Wyżej wymienioną instrukcję przepisałem z instrukcji obsługi, którą dostałem wraz z autem. Potrzeba przytrzymać "przełącznik centralnego zamka" w samochodzie w panelu sterowania drzwi kierowcy, jest tam taki. A nie przycisk zamykania/otwierania w "kluczyku, pilocie". Spróbuj ponownie. Vratko Edit: w załączeniu zdjęcie "przełącznika". Znalazłem tutaj: http://www.samar.pl/..._la=pl&__ac=sec,66&fil=94218&key=46ef7d894d650 Pozdrawiam Vratko ....hahahhaah, a ja caly czas trenowalem z pilotem . Wielkie dzieki - jutro bede ustawial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość X_S Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 ....hahahhaah, a ja caly czas trenowalem z pilotem . Wielkie dzieki - jutro bede ustawial A można też tak zrobić aby "otwierał" samochód po wyłączeniu silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
besciak Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 A można też tak zrobić aby "otwierał" samochód po wyłączeniu silnika? nie wiem niestety, u mnie nie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 nie wiem niestety, u mnie nie otwiera. Witam, chyba się udało aktywować. A można też tak zrobić aby "otwierał" samochód po wyłączeniu silnika? Chyba się nie da. Ale to nie przeszkadza, naprawdę można bardzo prosto otworzyć/odblokować wszystkie drzwy "dynksem" przy klamce otwierania drzwi kierowcy od środka, nie jest to tak uciąźliwe i irytujące jak to opisał ktoś w dziale Navara. Tylko trzeba o tym pamiętać, lub się przyzwyczaić. Ja to używam i nie mam z tym problemów Każdy pasażer może odblokować i otworzyć swoje drzwi tak samo. Tylko kierowca może odblokować wszystkie. Proszę spróbować... Vratko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
besciak Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Witam, chyba się udało aktywować. [...] Vratko zgadza sie, jeszcze raz, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Działa... Działa... Posiadam X-Traila T31, tak jak ty i u mnie jest tak ustawione. Wyżej wymienioną instrukcję przepisałem z instrukcji obsługi, którą dostałem wraz z autem. Potrzeba przytrzymać "przełącznik centralnego zamka" w samochodzie w panelu sterowania drzwi kierowcy, jest tam taki. A nie przycisk zamykania/otwierania w "kluczyku, pilocie". Spróbuj ponownie. Vratko Edit: w załączeniu zdjęcie "przełącznika". Znalazłem tutaj: http://www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,66&fil=94218&key=46ef7d894d650 Pozdrawiam Vratko widzę na zdjęciu że masz składane lusterka, miałeś fabrycznie zainstalowane ???? ktoś wie ile taki gadźet kosztuje s ASO ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 widzę na zdjęciu że masz składane lusterka, miałeś fabrycznie zainstalowane ???? ktoś wie ile taki gadźet kosztuje s ASO ????? Zdjęcie pochodzi z www.samar.pl Pozwoliłem go wkleić dla przykładu i wskazania przycisku. Vratko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi