Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zadusi i jedzie

Gość areckicz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dalej mam problem z moim autkiem wymienilem juz

filtr powietrza

filtr paliwa

kopulke

palec

nowe swiece

i nic dlej go zadusi i dopiero przyspieszy

zauwazylem ze jak na ssaniu chodzi to ladnie sie wkreca na obroty a jak sie ssanie wylaczy i jade sobie na 2 biegu i wciskam pedal gazu to go najpierw zadusi i dapiero przyspieszy co za ciort w tym siedzi???

dalej mam problem z moim autkiem wymienilem juz

filtr powietrza

filtr paliwa

kopulke

palec

nowe swiece

i nic dlej go zadusi i dopiero przyspieszy

zauwazylem ze jak na ssaniu chodzi to ladnie sie wkreca na obroty a jak sie ssanie wylaczy i jade sobie na 2 biegu i wciskam pedal gazu to go najpierw zadusi i dapiero przyspieszy co za ciort w tym siedzi???

Witam mam dokładnie taki sam problem byłem u mechanika ktury zaproponował mi wymiane gażnika lub regenerację wybrałem kupno używanego u mnie oprucz szarpnięcia na 2 biegu spala około 18 litrów

Witam u mnie mechanik znalazł w komoże pływaka pękniętom dysze na puł w zdłusz i wciśniętom na chama,nigdzie nie moge dostsć jakiegoś kompletu naprawczego dlatego jestem zmuszony wymienić cały gaźnik ,ale jak ja mam ten sam problem to może sprawć u siebie dysze może jest przypchana

Mam to samo ... tez słyszałem cos na temat tej dyszy.. tylko ze u mnie raz jest dobrze 2 dni raz jest zle 3dni i tak na zmiane.. :| na zimnym silniku jest elegancko a na gorącym juz huknia :(

Mam to samo ... tez słyszałem cos na temat tej dyszy.. tylko ze u mnie raz jest dobrze 2 dni raz jest zle 3dni i tak na zmiane.. :| na zimnym silniku jest elegancko a na gorącym juz huknia :(

To może sieda Ci elektrozawór ? U mnie był motyw tego typu ze jak był zimny i działało ssanie to jeździł na PB elegancko ale jak sie zagrzał i ssanie sie wyłączało to gasł na niskim obrotach (tzn jak dawałem na luz lub dojeżdżałem do światel lub sie zatrzymywałem..) a na LPG jeździł dobrze.

Po wymianie gaźnika kłopot znikł (szukałem elektrozaworu lecz nigdzie nie mogłem dostać, a dzięki uprzejmości Forumowicza nabyłem tanio gaźnik.)

U mnie nie gaśnie na postoju ani w drodze do skrzyżowan wszytko jest ok dodaje gazu to nic się nie dusi nawet do 6500rpm ale jak juz jedzie i się rozgrzeje to wtedy jest porażka nie da się jechać :/ :/ :/ jak mu daje gazu tak do połowy to wtedy tak szarpie :|

U mnie nie gaśnie na postoju ani w drodze do skrzyżowan wszytko jest ok dodaje gazu to nic się nie dusi nawet do 6500rpm ale jak juz jedzie i się rozgrzeje to wtedy jest porażka nie da się jechać :/ :/ :/ jak mu daje gazu tak do połowy to wtedy tak szarpie :|

no u mnie jest tak samo wszystko ok nie gasnie tylko rozchodzis ie oo te szarpniecie przy przyspieszeniu

jak bede mial chwile wolnego czasu to zajrze do gaznika i wykrece wszystkie dysze i przeczyszcze

Gość conan_librarian

No właśnie też o tym myślałem ale które to kable? ile one kosztują? :| .. bo poprostu mam ochote sprzedac tego parcha albo zamienić się na coś mniejszego :|:(

Kiedyś też fura zdychała mi przy prędkości powyżej 40 km/h. Powymieniałem sparciałe przewody i jest ok. Przewody kupiłem takie jak paliwowe (koszt ok 10 zł/m). Trzeba zobaczyć które są w nie najlepszym stanie i je wymienić (najlepiej wymieniać po jednym bo jak się powywala wszystkie to potem przy zakładaniu nowych można mieć problemy z dojściem co gdzie idzie).

Hmm a gdzie te przewody idą? mówisz o wszytskich przewodach tych co idą też gdzieś pod samochodem? czy tylko te małe krótsze przy silniku??? szarpie dalej Spray do czyszczenia gaznika nie pomógł po raz drugi :/ a jezdzi sie jak jakimś traktorem na kwadratowych kołach :/ Prosze o pomoc...

dzis sprobowalem przeczyscic dysze ale okazalo sie po rozkreceniu gaznika ze dysze wporzadku zlorzylem wszystko spowrotem do kupy i jest jeszcze gorzej szarpie juz nawet na 4 biegu co za zlommmmmmmmmmmmmm trzeba chyba szukac prawdziwego fachowca z 21wieku

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...