Synkro Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Czy ktoś spotkał się może z problemem stuków z okolic kierownicy? Wydaje mi się, że dochodzą z jej wnętrza, głównie przy pokonywaniu krótkich nierówności, np. podczas jazdy po kostce brukowej, ubitym śniegu. Dźwięk przypomina jakby klepanie plastikiem o plastik chociaż może być to wrażenie złudne, spowodowane zamaskowaniem miejsca, z którego dochodzi. Wydaje mi się, że to coś jakby luz wewnątrz układu kierowniczego... Jestem umówiony w servisie na jakąś formę naprawy; po wstepnej diagnozie Pana z Nissana podejrzenie padło na taśmę od poduszki powietrznej. Jakoś mnie to nie przekonuje bo stukając w kierownicę czy jadąc po dziurach dźwięku wywołać nie sposób. Mam wrażenie, że problem tkwi w jakimś elemencie przekładni kierowniczej; dodam, że dźwięk obecny był od nowości i do tej pory nikt sobie z jego usunięciem nie poradził. Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awol Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 U mnie też stukało od nowości. Pomogła wymiana łożysk McPhersonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość +2qq_komar Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Awol... a te stuki to miałeś z okolic kierownicy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awol Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Tak. Takie odnosiłem wrażenie. Naprawa została wykonana bez problemu w ramach gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Czy ktoś spotkał się może z problemem stuków z okolic kierownicy? Wydaje mi się, że dochodzą z jej wnętrza, głównie przy pokonywaniu krótkich nierówności, np. podczas jazdy po kostce brukowej, ubitym śniegu. Dźwięk przypomina jakby klepanie plastikiem o plastik chociaż może być to wrażenie złudne, spowodowane zamaskowaniem miejsca, z którego dochodzi. Wydaje mi się, że to coś jakby luz wewnątrz układu kierowniczego... ............ miałem takie same stuki i serwis usunął tą usterkę (takie trochę jakby klekotanie przy zjeździe ze spowalniaczy ceglanych) - powiedzieli ze skręcili układ kierowniczy bo w fabryce cośtam źle skręcli ... temat znali (przynajmniej tak wyglądali) - aa i to nie było to co ostatnio z ukł. kierowniczym (akcja serwisowa) to też mi zrobili hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dokładnie o coś takiego chodzi. We czwartek przekażę wszelkie sugestie servisowi, oby posłuchali i naprawili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.