Gość arek7 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 witam,ma primere p12 2200 z 2002r.Zapaliłem silnik wrzuciłem wsteczny,cofałem próbując sforsować zaspę i zgasła.Próbowałem uruchomić silnik ale bezskutecznie.Świecą się kontrolki i przy próbie odpalania nie przygasają.Wcześniej jak jeżdziłem to często zapalała się i gasła czerwona kontrolka samochodu z kluczykiem.Nie wiem czy to ma jakiś związek ale to jedyna dziwna rzecz jaką zaopserwowałem w "maszynowni".Bardzo proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waichwaich Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Może ci się sniegu do rury przy kontakcie z zaspa nawbijało i nie ma gdzie wydalić sprawdz (pyrkosz pyrkosz nic nie jedziesz ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek7 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Może ci się sniegu do rury przy kontakcie z zaspa nawbijało i nie ma gdzie wydalić sprawdz (pyrkosz pyrkosz nic nie jedziesz ) no niestety jest czysta i styk na klemach wzorowy i filtry i olej nowiutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowak1 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 witam,ma primere p12 2200 z 2002r.Zapaliłem silnik wrzuciłem wsteczny,cofałem próbując sforsować zaspę i zgasła.Próbowałem uruchomić silnik ale bezskutecznie.Świecą się kontrolki i przy próbie odpalania nie przygasają.Wcześniej jak jeżdziłem to często zapalała się i gasła czerwona kontrolka samochodu z kluczykiem.Nie wiem czy to ma jakiś związek ale to jedyna dziwna rzecz jaką zaopserwowałem w "maszynowni".Bardzo proszę o pomoc. Rozrusznik słychać jak kręci? jak nie to jego sprawka (bendix słychać jak zaskakuje? jak nie to czy chociaż przkeaźniki słychać jak sptrzelaja?). Jak kręci to gorzej: sprawdzamy świecem, czy paliwo dochodzi. jeśli to w porządku to juz niedobrze :-) A jak nie kreci rozrusznik i sa dziwne objawy z kontrolka 'z kluczykiem' to moze immobilizer nie pozwala odpalic - wiec wtedy tam szukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek7 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Rozrusznik słychać jak kręci? jak nie to jego sprawka (bendix słychać jak zaskakuje? jak nie to czy chociaż przkeaźniki słychać jak sptrzelaja?). Jak kręci to gorzej: sprawdzamy świecem, czy paliwo dochodzi. jeśli to w porządku to juz niedobrze :-) A jak nie kreci rozrusznik i sa dziwne objawy z kontrolka 'z kluczykiem' to moze immobilizer nie pozwala odpalic - wiec wtedy tam szukaj. nic nie kręciło i nie było napięcia na pompie wtryskowej tak że susza w cylindrach.Odłączyłem,podłączyłem akumulator(zresetowałem komputer) i zapalił dziad.Teraz świeci się immo i nie działa radio.załamka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Mi dziś nie chciał kręcić, ale świeciła się kontrolka immobilizera. Zamknąłem auto i otworzyłem ponownie i zaskoczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arek7 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Mi dziś nie chciał kręcić, ale świeciła się kontrolka immobilizera. Zamknąłem auto i otworzyłem ponownie i zaskoczył. proponuje udać się do serwisu.Mi to pomogło.Odświeżyli mi natsa i hula wszystko bez zarzutu.Znika kontrolka od immo i mam nawet radio maryja .Serwisant powiedział że jażeli się powtórzyła sytuacja wystarczy odpiąć klemy od akumulatora,zewrzeć je razem i ponowie podłączyć.Polecam wizyte w serwisie bo pokasują Ci wszyskie błędy i posprawdzają poprawność działania wszyskich systemów.Jest jeden minus,trzeba zapłacić 100zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Mi dziś nie chciał kręcić, ale świeciła się kontrolka immobilizera. Zamknąłem auto i otworzyłem ponownie i zaskoczył. Masz komputer na windowsie pewnie [żarcik] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t-olo Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Ja czasami mam tak samo, że immo nie chce przepuścić sygnału i nie mogę odpalać (szczególnie jak jest dość wilgotno na dworze - duże opady deszczu). Mój patent to "walnięcie" ręką raz czy dwa w okolice stacyjki . Tam jest immobilaizer i jak na razie pomaga. Ale i tak w końcu muszę się wybrać żeby mi ktoś to rozebrał. Może po prostu styki gdzieś mi się poluzowały. Pozdrawiam. OLO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.