Gość arturbet Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Czy zna ktoś przyczyne braku wolnych obrotów? kupiłem używany gaźnik zamontowałem i się zaczeło jak dodaje gazu to pracuje ładnie jak puszcze noge z gazu to gaśnie jak podkręce wolne obroty to strasznie nierówno pracuje ras duże obroty nagle gaśnie i musze dodawać gaz, zapodam jeszcze że jest to zwykły gaźnik od 1,4 16v z jedną kostką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ms90 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Czy zna ktoś przyczyne braku wolnych obrotów? kupiłem używany gaźnik zamontowałem i się zaczeło jak dodaje gazu to pracuje ładnie jak puszcze noge z gazu to gaśnie jak podkręce wolne obroty to strasznie nierówno pracuje ras duże obroty nagle gaśnie i musze dodawać gaz, zapodam jeszcze że jest to zwykły gaźnik od 1,4 16v z jedną kostką U mnie był ten sam problem. Powodem był walnięty elektrozawór, tzn jak auto było zimne to jeździło lecz jak się zagrzało to na niskich gasło ale to było tylko na PB bo na LPG było ok wymieniłem ok 5 tyś km temu gaźnik i problem znikł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arturbet Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 U mnie był ten sam problem. Powodem był walnięty elektrozawór, tzn jak auto było zimne to jeździło lecz jak się zagrzało to na niskich gasło ale to było tylko na PB bo na LPG było ok wymieniłem ok 5 tyś km temu gaźnik i problem znikł. A mugłbyś podpowiedzieć gdzie ten elektrozawur się znajduje z gury dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość been24 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Po mojemu to zapchana któraś z dysz najprawdopodobniej od niskich obrotow czy biegu jałowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.