Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

H4 100W zamiast H4 50W koś ma ?

Gość kamilek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Instalacja może i wytrzyma ale gorzej z odbłyśnikami.... pod wpływem temperatury mogą ulec stopieniu.

nie ma sensu zamiany na takie żarówki... miałem 90/100 jak dobrze pamietam i za duzo ciepła daja i reflektor siada....

A pomijając fakt, że "to" nielegalne, to może należałoby zadać sobie pytanko: "czy chciała/chciałbym aby mi ktoś walił 'długimi' po oczach?" - bo do tego to się sprowadza, na cos ta moc się przekłada, i stąd "unlegal".

Nie wiem czy "miśki" nocą, jeśli gdzie stoją, to czy zatrzymują i sprawdzają "lampki" (raczej nie)?! Moim zdaniem powinni być stosownie "uzbrojeni", i powinni sprawdzać, a dla "wzmocnionych" delikwentów powinny być stosownie podwyższone taryfikatory - zero tolerancji dla pijaków, piratów, i oślepiaczy.

Edytowane przez roobalek

to już lepiej jakby kupić jakieś zwykle 50/60W ale firmowe.... chociaż... ja u siebie mam wsadzone dwie H4 z logiem Carrefoura i muszę powiedzieć że sa to najlepsze H4 jakie mialem... zreszta kiedys pisali o nich w Auto świecie...

kup sobie Tungsram +60 % czy jakoś tak ja dałem 22 zł za 2 żarówki i dużo bielej świecą od zwykłych .... a moc 50/60 W ....jakoś tak ,,,.

Edytowane przez Tofu

jak ktos ma słabe lampy to polecam philips vision plus +50% wiecej swiatła. ewentualnie sa jeszcze extreme bodajze +90% wiecej. nie oslepiaja a naprawde poprawiaja widocznosc. przetestowałem:) chocia zteraz jedzze na blue vision i tez jest spoko :)

Zgadza się ,jeździłem na blu,teraz jeżdżę na X-Treamach i jest extra.Bardzo wyraźna wiązka ,jasna!!!,i dalekosiężne oświetlanie znaków.

Gość oleko65350

ja mialem 90/100 i u mnie w sunnym wysiadala instalacja palily sie kostki odblaski bez zmian lampa grzala sie bardzo szybko biec lipa jak jezdziles po miescie czuc bylo spalienizne teraz w p10 mam philips vision plus +50% i jest super chociaz zastanawiam sie nad "xenonkiem"

• 4 tygodnie później...
Gość marko99999

kiedyś miałem takie niebieskie w moim starym focus-ie przepaliły się kostki, w nismo już nie próbowałem takich eksperymentów.Wybór zawsze należy do Ciebie...zdrówka życze

>ja mam przerobioną instalacje na osobnym przekazniku i na kablach rzędu 1,5 i 2,5 mm i nie ma bata pozatym nie ma strat prądu zyskałem 1V !!!!!!!!! na żarówce <

A co z odbłyśnikiem?jak długo jeszcze pożyje?Czy efekt silnego świecenia po jakimś czasie nie osłabnie kosztem przypalonego odbłyśnika???

• 1 miesiąc temu...

Ja kiedyś miałem w ŁADZIE 2107 H4 100/135w

Paliły asfalt - instalacja i kostki wytrzymywały bez problemu.

Lampy spoko - szkło, odbłyśniki metalowe - wielkie.

Czasem padał regulator napięcia i waliło 18V na instalacje - ale nic nie paliło :D

Pomijając fakt że w mojej P12 są już H7 - nie zaryzykował bym takiej wstawki.

Obawiam się że Japończyki nie przewymiarowali tak auta jak Ruscy :rofl:

u mnie w p10 przez pół roku jeżdziły żarówki tungsram czy jakos tak 140/110 W i o ile znajdziesz diagnoste który ci ustawi lampy na takich żarówkach to nie będziesz nikogo oślepiał przynajmniej na światłach mijania, a kto jeździ na "długich" światłach jak jedzie coś z przeciwka ?

lampy nadal są te które były instalacji tez nie musiałem naprawiać , szkło było lekko rozgrzane po wyłączeniu świateł ale nie wiem czy mocniej niż na zwykłych żarówkach bo nigdy nie sprawdzałem

Edytowane przez roth01

W dniu 14.04.2010 o 06:53, roth01 napisał:

(...)

a kto jeździ na "długich" światłach jak jedzie coś z przeciwka ?

(...)

Jak to kto? Zazwyczaj kierujący autem nadjeżdżającym z przeciwka! Nie wiem, może ja jestem taki "szczęściarz", że co jakiś czas trafi mi się "pacjent" dotknięty cieżką amnezją, który nie zmienia "długich" na mijania - i dostań od takiego "setkami po oczach" -"bezcenne".

W dniu 14.04.2010 o 06:53, roth01 napisał:

(...)

o ile znajdziesz diagnoste który ci ustawi lampy na takich żarówkach to nie będziesz nikogo oślepiał przynajmniej na światłach mijania,

(...)

No cóż, jak widać "Polak potrafi"....

W tym momencie należałoby się zastanowić, po co ktoś wymyśla jakieś tam normy (chyba tylko by utrudnić życie kierowcom), skoro wystarczy jedynie pójść do dobrego diagnosty a on wszystko ustawi jak należy, i nikogo się nie oślepi?! Skoro rzecz tylko w dobrych ustawieniach, to po co ograniczać się do "setek", właściwe kable, właściwe klosze, myk do dobrego diagnosty, na dobre ustawienie, i wstawiajmy 200W, albo i mocniejsze, ........"hulaj dusza, koniec z ciemnościami!!! I przy tym nikogo nie oślepiamy!!"

Bardzo wygodnie jest pisać takie "mądrości" gdy jest się oślepiającym, a nie oślepianym.

Pozostaje tylko życzyć "szerokości", a gdyby przypadkiem się zdażyło, że dzięki tym "dobrze" ustawionym "setkom" miałby zdażyć się wypadek, to pozostaje mieć nadzieję, że skutki w max wymiarze spadną/dotkną (tylko) oślepiającego. Chyba to najlepiej, gdy "źródło sukcesu" na własnej skórze odczuje "skutki sukcesu".

Edytowane przez roobalek

• 2 tygodnie później...

generalnie ja mam ustawione na pewno źle bo wysoko bo potrzebuje świateł jak śmigam po krętych drużkach z prędkością większa niż 50 Km/h co nie znaczy ze walą na lewo w przejeżdżających ...pozdro edit moje tungsramy pały po pół roku cena 22 zł za 2 szt wydaje się być ok