anszach Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 najpierw zrobiło sie w aucie chlodno myslałem ze padlo ogrzewanie ,ale po przejechaniu moze kilometra poszlo cieple powietrze ...mysle ok ..no ale czemu tak sie narobilo..po dojechaniu do domu podnioslem maske a tu mokro przy zbiorniku wyruwnawczym (a zbiornik pełny) poczekałem i dolałem plynu do chlodnicy odpaliłem auto ... a przez przelew w zbiorniku wyrzuca płyn (zapomnialem napisac ze rura pod termostatem byla chlodna)...no i mam pytanie czy cos mi tam zamarzlo , czy tez padl termostat a moze uszczelka (mam nadzieje ze nie ...wymienialem 6miechow temu)????? Pozdrawiam i dzieki za ewentualne rady Anszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 predzej uszczelka badz pekła głowica... ale na początek wywal teromstat odpal i zobacz co sie dzieje...sprawny układ odpowietrza sie sam wiec zadne bajki typu zapowietrzony nie wierz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jakby był zacięty termostat to by się silnik grzał. Jak wywala płyn z chłodnicy to masz przedmuch. Na początek sprawdziłbym korek od chłodnicy, ale jak masz jacuzzi po odpaleniu to głowica, a w najlepszym wypadku uszczelka powiedziała pa pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anszach Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jakby był zacięty termostat to by się silnik grzał. Jak wywala płyn z chłodnicy to masz przedmuch. Na początek sprawdziłbym korek od chłodnicy, ale jak masz jacuzzi po odpaleniu to głowica, a w najlepszym wypadku uszczelka powiedziała pa pa Jacuzzi??????? nie bardzo kumam o co chodzi ....... odpala bez problemu tyle ze i na zimnym wywala płyn przez zbiornik wyrownawczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jACA1 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jacuzzi - chodzi o to że wywala wodę i robią się bąbelki jak w wannie z jacuzzi;) Ja też stawiam na uszczelke.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 wiec jak na zimnym to na bank uszczelka bądz pęknieta głowica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anszach Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 styczen 2010 no i diagnoza postawiona .... oby to była uszczelka a nie glowica .....jutro ..albo we wtorek samochod na warsztat ...wszystko sie wyjasni (mam nadzieje).Dzieki za sugestie i odpowiedzi i oby was te problemy omijały .... pozdrawiam 5 marca 2012 dwa lata wytrzymała ta uszczelka ...dzis mialem " powtórke z rozrywki" ..... znowu wydatki i co na dwa lata ....???? sprzedam za grosze choc przyzwyczailem sie do tego nissana ...chyba ze zmienie silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ja zmieniałem silnik jak mi czapa padła. Po zdjęciu okazało się że i tłoki dzwonią Wziąłem z angola taki co to można było odpalić i pomierzyć i dopiero potem mi go wycieli. Za silnik dałem 2100 a reszta to przekładka osprzętu, rozrząd i chemia. Coś zamknęło się około 4 tysi ... a teraz przez dupka z A6 poszedł na żyletki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość P11Grzesiek Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mój kolega miał takie objawy w BMW E36 i niestety to była popa wody która sie rozsypała .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.