Gość piotrsobon Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Witam Serdecznie! Jechałem na rezerwie, zabrakło paliwa, dolałem benzyny, przejechałem około 20 km i pompa zaczęła wydawać z siebie charakterystyczne buczenie (pomruk), rytmicznie buczenie było słychać co sekundę, cyklicznie. Znów dolałem paliwa, odpalił trochę nim szarpało ale pomyślałem, że w ten sposób układ się odpowietrzy. I tak było bo objawy buczenia ustały. Po przejechaniu 19 km wjechałem na podjazd do domu zgasiłem silnik, chciałem ponownie odpalić i nic, kręci dusi się telepie na cylindrach ale zaskoczyć nie chce. Paliwo lałem na Orlenie, zatankowałem w sumie 20 zł bo więcej nie miałem i przejechałem 36km. Nie deptałem go spokojnie jechałem. Czy ktoś rozumie o co tu chodzi? Z góry dziękuję za treściwe odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Moze zaciągnołeś z baku jakiś syf i coś się zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Stawiam na to ,że sam załawiłeś pompę , zatarłeś ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrsobon Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ale pompę od benzyniaka ciężko zatrzeć, a poza tym po tym buczeniu ona się uspokoiła, teraz tylko nie chce odpalić także myślę, że nie jest to kwestia zatarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 zalej no nie za 20zł tylko z 20 litrów i zobaczymy co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrsobon Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jutro zaleje za więcej, dziś to była sytuacja awaryjna i dlatego tak mało wlałem. A macie jeszcze jakieś koncepcje dot. tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jackC Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ale w ogóle nie chce zapalić ? kręci w ogóle ? sprawdź czy pompka podaje i będziesz wiedział czy to w ogóle pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrsobon Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 Po przekręceniu kluczyka pompka pracuje, potem odpala i nic! Silnik kręci tylko nie chce zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donn_primerra Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) bo po mojemu ma za malo paliwa.. zdejmnij węzyk od listwy a bedziesz wiedział co pompuje ... czy paliwo czy powietrze.. a najlepiej to przelewowy sciągnij... bedzie wiadomo na 100%ze listwa sie napełnia Edytowane 20 Stycznia 2010 przez donn_primerra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nightstalker Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Może zassałeś wodę do filtra paliwa (jeżeli takowy występuje) i go przymroziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi