Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

blokada (spinka)klamry pasa bezpieczeństwa

krosman

Recommended Posts

Gdzie można kupić plastikowy zatrzask (spinkę)montowaną na pasie w celu nie opadania klamry pasa podczas jego odpinania i zwijania się na bęben. W moim nissanie tego zapięcia brakuję od strony kierowcy czyli w miejscu najczęściej eksploatowanego pasa. A może jakiś zamiennik lub coś podobnego co spełniło by swoją rolę.

Moze uda ci sie podpasowac coś uniwersalnego - pierwsze z brzegu by allegro (pewnie za małe ale jest tego setki) klick klick

albo lepiej coś takiego: klick klick

A pytałeś z ciekawości ile takie coś kosztuje w ASO? Ja zgubiłem kiedys korek od wlewu płynu do spryskiwaczy, szukałem na allegro a okazło się, że w nissanie oryginalny kosztuje 20 zł. Pzdr.

Za spinki do mocowania grilla w ASO płaciłem po 7 zet za sztuke, jak kupujesz jedną szt to wydatek nie duży, ale przy 10 to sumka rośnie szybko :rolleyes:

Za tą czarną spinke do grilla 7 złotych???,ja takie (moze nie takie same ale różnicy nie ma)spinki kupiłem po .70gr w sklepiku prywatnym sprzedającym części do skody!

Wiem. Ale po spotkaniu z sarenką kilka pękło, po prostu chciałem mieć oryginalne :rolleyes: samochód był nowiutki chyb pół roku nie miał, człowiek był uczulony na takie rzeczy :D . Teraz kupiłbym po prostu te za kilkadziesiąt groszy ;)

Niestety w ASO spinek takich nie posiadają, należy kupić cały element pasa. Natomiast te spinki które proponujecie z allegro nie będą się nadawać. Widzę, że ze zdobyciem tak małej idrobnej rzeczy może być problem. Zostanie przeszycie jakiegoś guzika, który będzie stopował klamrę pasa lub kupienie stopera pasa jako element tuningowy.

• 8 months later...

Spinek nie znalazłem, ale kupiłem w necie "stopery" do pasów i jest Ok. Problem rozwiązany :-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...