Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spadek napięcia w primerze-co to może być?

lukas

Rekomendowane odpowiedzi

mam problemy ze spadkami napięcia w swojej instalacji-primka p10 2.0 lpg-sekwencja

szczególnie problem robi się w połączeniu z LPG-spadki napięcia zapisują się w kompie i resetuje się ,co prowadzi do rozregulowania instalki-co może być przyczyną takiego stanu??

mam dosyć słaby choć nie stary AKU[tylko roczny],ale przy ostatnich mrozach szybko słabnie-a raz sie rozładował do cna--może to on jest przyczyną takich akcji?co jeszcze powinienem sprawdzić?

Stawiałbym raczej na aku lub klemy przy aku, to że nowy nie znaczy że dobry. Może masz gdzieś jakiś lewy pobór i dlatego rozładowywuje Ci się aku. A i często gęsto w naszych autkach są problemy z przewodami masowymi. Poprowadź gruby przewód od Aku do masy i wtedy po testuj :)

Moj szwagier miał taki przypadek co prawda w fordzie że upalił mu się kabel od akumulatora i po przejechaniu 400 km akumulator był rozładowany.

Sprawdz klemy i ładowanie na rozgrzanym silniku

masz staga to właściwie on kasuje tylko wyrysowane mapy a mapa mnożnika zostaje jeździ się ok ,,,, ja mam to samo u mnie w programie na odpalonym silniku pokazuje 13 V z hakiem chyba 13,do 14 może altki padają powoli ,,,,

• 2 tygodnie później...

W czasie rozruchu słabym akumulatorem napięcie w instalacji spada nawet do 4-5V, rozusznik da sobie rade bo nawet przy takim napięciu jest w stanie wymusić prąd rzędu 100A. Niestety dla elektroniki to za mało. Najlepiej mierzyć napięcie analogowym woltomierzem podczas rozruchu. Aby znaleźć problem trzeba mierzyć w różnych miejscach tj. na rozruszniku, na aku. Mozna też pomierzyć spadki nap. na kablach plus aku-rozrusznik, masa aku-blacha, masa blacha-silnik.

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...