Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Szarpanie silnika przy jeżdzie na benzynie

Gość majkelt

Rekomendowane odpowiedzi

Czym to może być spowodowane???

Szarpanie silnika przy jeżdzie na benzynie bez względu czy to jest zimny czy rozgrzany. Przy 1500-2500 brakuje mu mocy. Wymieniłem świece, przewody, kopułke i nic. Dodatek do czyszczenia wtryskiwaczy też był. Na LPG nie ma tego problemu.

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam.

Filtr paliwa. Przy jezdzie na lpg wiele osób olewa ten filtr:-)

Czym to może być spowodowane???

Szarpanie silnika przy jeżdzie na benzynie bez względu czy to jest zimny czy rozgrzany. Przy 1500-2500 brakuje mu mocy. Wymieniłem świece, przewody, kopułke i nic. Dodatek do czyszczenia wtryskiwaczy też był. Na LPG nie ma tego problemu.

Proszę o jakieś wskazówki.

Pozdrawiam.

Był to już poruszany temat. Pompa paliwowa do wymiany. U mnie jest to samo, ale przyzwyczaiłem się szczególnie, że jeżdżę w większości na lpg.

Znalazłeś może jakąś inną przyczynę?

Ja jednak zaczął bym od tego co proponuje mbr. Najtańsze rozwiazanie a może pomoże. Pompy paliwa padają w tych autkach jeżeli sie jeździ na oparach to fakt ale może w tym przypadku jeszcze do tego nie doszło. Dodam jeszcze małą radę dla gazowników - zalewajcie mimo wszystko zbiornik do pełna przynajmniej raz na 3-4 miesiące bo wam przerdzewieje :devil:

Witam,

mam gaz sekwencyjny tak wiec benzyna zawsze w baku jest tak ok 1/4, nie mniej. Przepływke czyściłem przed sezonem zimowym. Więc pozostaje mi sprawdzić filtr paliwa :) Jak wymienię na pewno się podzielę moimi doświadczeniami.

P.S. mam do sprzedania nową kopułkę i palec do N15 1.4 nowa używa tydziń :)

Witam,

Filtr paliwa wymieniony, brudny był, ale niestety wymiana nic nie pomogła :(

W kolejce do wymiany czeka pompa paliwa. Chyba że macie jakieś inne wskazówki.

Czekam na porady.

Pozdrawiam

Też wymieniłem filtr i to na pewno nie to.

Obstawiam pompę. Sam już mam tak od dawna i naprawdę się przyzwyczaiłem do szarpania (już dobre parę lat tak jeżdżę).

Witam,

problem rozwiązany :)

Uszkodzona pompa paliwa była przyczyną szarpania i braku mocy przy jeżdzie na benzynie.

Koszt naprawy 80zł i 3h w zimnym garażu - uśmiech na twarzy po jeździe próbnej - bezcenny :)

Dzięki za wskazówki.

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...