Gość Maugosham Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 No to mam kłopot!!! Dzisiaj kilkakrotnie odpalałam auto po dodaniu gazu gasł i tak kilka razy w koncu wyjechałam z garażu. Problem zaczal sie gdy miałam podjechać pod gore po dodaniu gazu momentalnie tracił moc pracował jak traktor. Wyczulam moment i delikatnie dodawałam gazu i podjechal. Po jakiś 200m zgasł. Teraz pytanie co to moze byc. Jutro miałam jechać do dzieciaków na ferie .......Dodam ze dwa dni temu mialam taka sytuacje ze nie mogłam ruszyć z pod pracy. Samochód kreci ale nie odpala , po przekręceniu stacyjki słychać jak pracuje pompa na holu po 100 metrach odpalił i tak do dzisiaj.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gszymans Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Hmm, przyczyn może być wiele, u żony kiedyś tak było jak zatankowała na dziadoskiej stacji i zapchał się filtr paliwa,po wymianie wszystko OK (koszt ok. 25 filt+20 robocizna) Inny razem świece już się zużyły i trzeba było wymienić na nowe (45PLN) A co dokładnie u ciebie jest to nie wiadomo, daj znać jak znajdziesz przyczynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Hmm, przyczyn może być wiele, u żony kiedyś tak było jak zatankowała na dziadoskiej stacji i zapchał się filtr paliwa,po wymianie wszystko OK (koszt ok. 25 filt+20 robocizna) Inny razem świece już się zużyły i trzeba było wymienić na nowe (45PLN) A co dokładnie u ciebie jest to nie wiadomo, daj znać jak znajdziesz przyczynę dokładnie zacznij od świec czy mają iskrę czy nie są mokre (mają iskrę a suche to filtr paliwa odwrotnie świece lub przewody,może być wszystko nawet łańcuch pocieszę cie może że 2 dni temu zamarzł córce filtr paliwa (dziadoskie paliwo)i też nie można było odpalić-moze to coś w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maugosham Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 dokładnie zacznij od świec czy mają iskrę czy nie są mokre (mają iskrę a suche to filtr paliwa odwrotnie świece lub przewody,może być wszystko nawet łańcuch pocieszę cie może że 2 dni temu zamarzł córce filtr paliwa (dziadoskie paliwo)i też nie można było odpalić-moze to coś w tym temacie Przyczyna mojej awaraii było: 1. zamarznięte " paliwo" w filtrze co dawało efekt że samochód krecil, ale nie mogłam zapalnic. 2. brak mocy w aucie jechałam 20 -25 km/h: sprzęgło bo wymiany!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.