Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] zawieszenie

muchamati2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam almerke 2.0 diesel i chciałbym ja troche opuscic tak -30mm przód i tył. Bedzie juz cos widac te 30mm?? No i nie wiem czy same sportowe sprezyny wystarcza przy seryjnych amorkach?? Myslałem nad sprezynami z allegro te ,,JAMEX,, ,,MTS,, albo ,,WEITEc,, Co o tym myslicie??

Nie pomogę w sednie tematu, ale odnośnie firm. JAMEX odpuśc od razu, no chyba, że lubisz eksperymentowac.

Na seryjnym amortyzatorze możesz uzyskać efekt twardszego zawiasu niż zamierzony, albo nawet zajechać tern amortyzator szybciej - w końcu skracasz mu skok. Osobiście uważam że najlepiej jak robić to już wszystko.

Przy takim obniżeniu już powinieneś zobaczyć różnicę, do -30mm możesz pozostać przy seryjnych amorkach oczywiscie jeśli chcesz możesz wymienić całość. Z podanych sprężyn brałbym weiteca.

No weiteca jak widac najdroższy to i chyba najlepszy ale nie chciał bym tak ze np załoze sprezyny -30mm a auto mi pujdzie -50mm no i ze załoze na seryjny amorek a on po miesiacu jazdy padnie albo ze auto bedzie pływało.

A jeszcze pytanie do posiadaczy GTI: ile fabrycznie jest obnizona GTI??? Bo jak bym zawieche wsadził od GTI do mojego 2.0 diesel??

około -10mm wersje przed liftem, po lifcie -30mm

co do obniżania ta możesz mieć jeśli kupisz jakies tańsze sprężyny w przypadku bardziej znanych firm nie powinno byc takiego problemu. Płacisz i masz towar najwyższej jakości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...