Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[p10] ubezpieczenie OC - mój ranking wg. cen OC,czy znajdę jeszcze tańsze ?

Guest jackC
 Share

Recommended Posts

Pomimo, iż jestem klientem AXA najlepsze warunki oferuje mi Liberty.

Primera P10 rok '92 1,6 lx

Chciałem się podzielić wynikami moich poszukiwań i takim drobnym rankingiem ;)

Jeśli macie pomysł na coś tańszego czekam na propzycje :D

Interesuje mnie tylko OC :)

Liberty

Direct 984,00 zł OC

AXA 1 190,00 zł OC+NNW+ASSmidi

HDI 1 243,00 zł OC+ASS+NNW

OC

HDI 1 307,00 zł

OC+ASS

HDI 1 322,00 zł

OC

MTU 1 337,00 zł

OC

inter 1 353,00 zł

risk

OC+NNW

MTU 1 359,00 zł

OC+ASS+NNW

inter 1 418,00 zł

risk

AVIVA 1 500, zł OC+NNW

OC+ASS

PTU 1 721,00 zł

OC

BENEFIA 1 809,99 zł

Dalej PZU, Warta itp już powyżej 2000 zł

U mnie w Allianz Direct za 2,0 PB, Gdańsk, ja 25lat + tata pełne zniżnki 438zł.

• 5 months later...
Guest soxim

Powiem wam tak na przyszłość, najlepiej się ubezpieczyć w dobrej firmie i zapłacić więcej niż później miec problem z lipną ubezpieczalnią...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jesli chodzi o najtansze ubezpieczalnie to wiem ze jest to MTU i PTU.Jesli ktos nie ma wieku 25 ,krotko prawo jazdy i nie ma zadnych znizek.Teraz mi sie konczy ubezpieczenie w innym aucie 2.0 benz vw to najtaniej wyszło mi w AVIVA cos kolo 600 zeta przy 30% zniżki.A nyske mam w pazdzierniku to pewnie tez u nich skorzystam w AVIVA.Bo maja tansze nisz PTU i MTU.A jesli o jakies problemy z wyplacaniem kasy przy jakis szkodach to najlepiej wypada PZU szybko jest kasa i kropka.A inne ubezpieczenia to przeciagaja do ostatniego dnie i jeszcze jakies problemy robia,bo cos tam ,cos tam...Aby nie wypłacic za długo !!!A jak oni chca składke to dzien spóznienia i kary!!!

• 1 month later...

Ja wybrałem AXA poniewaz:

-mają najtaniej

-korzytsne warunki

-pod nr 48 22 599 9522 udzielili pelnej informacji na kazde moje pytanie

- dobre opcje dodatkowe

- ZNIZKA juz za podanie polisy aktualnego klienta np.

AA/2033589/01

AA/2033589/01

AA/2033589/01

AA/2033589/01

Zaoferowali mi najkorzystniejsza skladke, w ktorej mam dodatkowo

--- NNW do 250 000 dla kierowcy i 50 000 dla pasazerów

--- Midi Asistance i holowanie na terenie calego kraju gratis !!!!!!!!!!!!!

---auto zastepcze na 3 dni gratis!!!!!!!!! wazne dla uzywajacych auta w pracy

Pozdr. Magda znajoma z forum, Radom,

Mi nie długo sie konczy OC i byłem dzisiaj w biurze co pisałem w Starogardzie Gd. I MTU i przysłało składki i teraz miałem 800 zł na rok przy 4 ratach przy 20% zniżek a teraz mi przysłali na 720 zł na 4 raty 30%zniżki . A pani mi obliczyła w AVIVA 740 zł W dwóch ratach po 370 zł z Ubezpieczeniem asistans gratis jakas opłata za NNW kierowcyi pasażerów i ubezpieczenie szyb . I porównujac w Mtu to teraz wychodziło drożej bo przy tych warunkach co jest w Avivie to cos bym musiał dopłacic za jakis pakiet nnw czy asistans albo szyby. I wybrałem ten w Aviva. Chociaż sie zdziwiłem bo zawsze Mtu miało najtasze OC a tu mała zmiana.

też nie wiem co się wyprawia z cenami OC.

mój kolega teraz wrócił do PZU bo mu wyszło tak jak wszędzie, a ja w maju ubezpieczałem to w PZU chcieli prawie 800 PLN za samo OC, a ja zapłaciłem 363 za rok i jeżdżę tak samo.

zobaczymy w przyszłym roku co powiedzą.

No fakt.

Dziwnie sie dzieje z ubebezpieczelniami.

Kazdy krzyczy podwyżki ,podwyżki a ceny ida w dół żeby tylko klijenta ściagnac do siebie!!!

• 2 months later...

Moze pozniej sprawdze twoj link.

Zawsze cos nowego.

Ja jakos mam swoje biuro od kilku lat i jestem zadowolony z ich usług i i wysokości składki.

Ja mam w HDI za oc z pelna znizka za furmanke z motorkiem 1.8 zaplacilem 510 zlociakow (jest w tym NW i jakies asistans).W moim rejonie to wyszlo najtaniej.Stawki nie sa jednakowe w calym kraju.Stawki sa naliczane miedzy innymi za model auta(tak jest a Alians)i od regionu w ktorym sie mieszka(ryzyko na szkodowosc i ilosc wyplacanych odszkodowan)Takrze sa dosc duze rozpietosci w naszych "dobrowolnych skladkach" na luksusy dla prezesow firm ubezpiecz.!!!!! :whistle:

• 3 weeks later...

Sprawdzałeś na portalach dotyczących ubezpieczeń co Ci ludzie doradzą ? lub eksperci z których porad można tam darmowo skorzystać ?

Ja jak sie dowiadywałem o skladke oc w Aviva w swoim biurze to pani obliczyła mi składke w miare fajna. I była najtańsza

A jak dzwoniłem za kilka dni do Avivy to pan obliczył mi składkę o 150 zeta droższą niz ani w biurze.

Troche dziwne dla mnie ,że w Avivie powinna byś lepsza oferta .Wiadomo żeby klijenta przyciagnąć .A tu zdziwko i w biurze taniej.

• 2 months later...
Guest soxim

Takie coś od razu by mnie zraziło dlatego nie wiem najpierw wolę przejrzeć co mają do powiedzenia eksperci na portalach typu jakietoubezpieczenie i później na tej opinie się opierać, + - zna się wtedy cenę bo tak to jakoś jak mówisz tu taka cena tu taka to co oni nie wiedzą po ile mają ubezpieczenia :D :D :D

Ja nie wiedziałem którą ubezpieczalnię wybrać i zacząłem przeszukiwać serwisy o tematyce ubezpieczeniowej najciekawszy wydał mi się ten http://jakieubezpieczenie.pl/

Powiem wam że ten ekspert jest dość pomocny :) fajna sprawa że ktoś wymyślił coś takiego.