Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Micra padła ofiarą mrozu!!! Pomocy

Gość iarek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów.

Wczoraj rano zona jak zwykle wybierała się swoją micrą do pracy. Wsiadła i jak zwykle przekręciła kluczyk. Auto odpaliło - ale jak twierdzi żona silnik szarpał i nierówno pracował, tak jakby nie na wszystkie cylindry. Zona dodała gazu i w tym momencie silnik zgasł. Ponowne próby zapalenia silnika nic nie dawały. Pragnę dodać że rozrusznik kręci normalnie. W ramach profilaktyki postanowiłem zmienić świece. Okazało się ze po zmianie świec silnik wciąż nie zapala. Co ciekawe na starych swiecach był tak jakby ślad sadzy i oleju- dokładnie na elektrodzie swiecy. Prosze o pomoc i jakieś porady jak się z tym uporać. Pozdrawiam.

Jeżeli rozrusznik kręci i prąd dochodzi do świec to ja szukał bym problemu w paliwie.

Zacznijmy od tego:

- Ile masz paliwa w baku? W takie mrozy lepiej nie zostawiać niewielkich ilości.

- Czy jak przekręcasz kluczyk to słychać jak pracuje pompa paliwowa.

- Kiedy wymieniałeś ostatnio filtr paliwa? Być może zebrała się woda i przymarzła.

Zacznij od wymiany filtra paliwa jak pisał dziadek

Tak, szczególnie jak tankuje się "niby" dobre paliwo. :)

Przerabiałem to samo 2 dni temu, znaczy że odpaliła obroty poniżej 1000 i zdechła. Tyle że staram się tankować na "porządnych" stacjach a filtr paliwa wymieniłem ok 2000 km temu. Moja metoda jest prosta ale skuteczna: bierzemy mikroba na zaciąg z 2 i delikatnie puszczamy sprzęgło.

Skoro problem zakończony to zamykam. Proszę o korzystanie z systemu reputacji - plusik zielony w prawym dolnym rogu postu, dla osób które przyczyniły się do rozwiązania problemu. smile.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...