Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Wiatr podnosi mi wycieraczki :-)

Gość mbr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przerobiłem patent w wycieraczkami, chodzi mi o przewiercenie cięgna i wsadzenie w niego śrubki, gdyż już nie chciałem 3 raz wymieniać cięgna przez okres 2 lat. I teraz mam problem, wycieraczki na tyle luźno chodzą że przy jezdzie powyżej 100 km/h zaczynaja sie podnosić do góry tzn nie odrywaja sie od szyby:P tylko, zaczynaja tak jakby same działac podnosza sie tak o 10 cm na szybie i tak zostaja. Druga sprawa to, że jak właczam wycieraczki, to potrafia mi sie na koniec swojego cyklu pracy zatrzymać na nalepce z numerem rejestracyjnym, troche pod nalepka, a czasem nad nalepka:) o co kaman tutaj?:) Na pocieszenie dla mnie, jak jedna się zatrzyma za wysoko lub za nisko po swoim cyklu pracy, to druga wycieraczka również, czyli wspolnie pracuja ciut do d*py a nie jedna sobie, druga sobie:-)

Moim skromnym to nie dokręciłeś ich na trzpieniu i mają luz, jeżeli tam mocno siedza to zdejmij podszybie i sprawdz czy tam wszystko porządnie dokręcone i czy trzpienie nie mają luzu w miejscu osadzenia - jak tak to je dokręć jak nie to je wymień :D

Gość blumarine

No to ja mam jeszcze gorzej, kiedyś o mało nie zatarł mi sie silnik wycieraczek przy pierwszych sniegach jesienią 2009. Po przeczyszczeniu i nasmarowaniu (cięgien nie demontowałem) wszystko działa, z drobnym szczegółem - wycieraczki nie zatrzymują sie na dole gdzie powinny, tylko podnoszą obie za każdym razem jakieś 15-20cm. Masakra, nie wiem co z tym zrobić, jeździc sie da, ale.. za pare dni zamontuje inny silniczek, lecz coś mi mówi ze to nie o niego chodzi :/ Spotkał sie ktoś z czymś takim?

No to ja mam jeszcze gorzej, kiedyś o mało nie zatarł mi sie silnik wycieraczek przy pierwszych sniegach jesienią 2009. Po przeczyszczeniu i nasmarowaniu (cięgien nie demontowałem) wszystko działa, z drobnym szczegółem - wycieraczki nie zatrzymują sie na dole gdzie powinny, tylko podnoszą obie za każdym razem jakieś 15-20cm. Masakra, nie wiem co z tym zrobić, jeździc sie da, ale.. za pare dni zamontuje inny silniczek, lecz coś mi mówi ze to nie o niego chodzi :/ Spotkał sie ktoś z czymś takim?

Pewnie na ramieniu silnika źle jest wyregulowane. Zobacz w "sam naprawiam" jak powinno być ustawione ramię silnika "w spoczynku). Ja osobiście tego nie robiłem, ale na forum już było o tym.

Ja mam taki problem, że powyżej 100km/h wycieraczka kierowcy źle zbiera. Pewno ma za duży docisk. Jak go zmniejszyć. Demontaż spojlera odrzucam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...