Gość SKAdek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam;) W mojej k11 nawalił filtr oleju. Może ktoś pokrótce wyjaśnic w punktach jak go wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziadek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Jak to nawalił, jakie są objawy? Co do wymiany to bardzo prosta operacja i wiąże się z wymianą oleju: - odkręcasz korek spustowy oleju w misce olejowej - spuszczasz olej do przygotowanego wcześniej pojemnika - wykręcasz stary filtr (czasami ciężko go odkręcić - stary sprawdzony sposób to złapać do starym paskiem klinowym, albo kupic w sklepie klucz do filtrów za 10 pln) - zakręcasz korek spustowy (warto dać nową uszczelkę) - smarujesz uszczelkę filtra olejem i przykręcasz filtr - lejesz nowy olej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 A tak zapytam z ciekawości. Co robią ludzie, którzy sami wymieniają, ze starym olejem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziadek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 np ogrzewają garaż w zime piecem na zużyty olej:) Niektóre warsztaty czyt. np takie które mają w ten sposób rozwiązane ogrzewanie przyjmują zużyty olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Idzie na konserwację metalowych słupków w ogrodzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Przepracowany olej to bardzo dobry impregnat do ogrodzeń drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Ewentualnie używają go do smarowania, np. maszyn rolniczych itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziadek Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Czas na wymianę oleju i filtrów: powietrza + kabinowego + paliwa i stąd pytanie jakich filtrów używacie w swoich autach? Druga sprawa to olej, nie mam pewności jakiego używał poprzedni właściciel, micra jest z 94 roku i ma przelatane 196 tys. zastanawiam się czy dla bezpieczeństwa nie zalać mineralnym, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) Czas na wymianę oleju i filtrów: powietrza + kabinowego + paliwa i stąd pytanie jakich filtrów używacie w swoich autach? Druga sprawa to olej, nie mam pewności jakiego używał poprzedni właściciel, micra jest z 94 roku i ma przelatane 196 tys. zastanawiam się czy dla bezpieczeństwa nie zalać mineralnym, co myślicie? Strona Główna >> Twoje Sklepy Motoryzacyjne >> Dobieranie olejów, filtrów http://www.omnibus-gh.pl Edytowane 1 Lutego 2010 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir15 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Czas na wymianę oleju i filtrów: powietrza + kabinowego + paliwa i stąd pytanie jakich filtrów używacie w swoich autach? Druga sprawa to olej, nie mam pewności jakiego używał poprzedni właściciel, micra jest z 94 roku i ma przelatane 196 tys. zastanawiam się czy dla bezpieczeństwa nie zalać mineralnym, co myślicie? co do filtrów to jakiekolwiek weźmiesz, będą ok, byleby do tego modelu ;-) niektórzy polecają Mann ale ja tam bym sie nie upierał. Do mojej micry zaryzykowalem i zalałem semisyntetyk (Castrol 10W40) i nic sie nie dzieje i smiga aż miło juz prawie 2 lata (auto z 93 roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi