Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] benzyna nie odpala

Gość lukaszwis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja almera 2001 rok 1.5 benzyna od wczoraj nie chce odpalić. Gdy temperatura była ponad -14 na poczatku nie chciał sie otworzyc z centralnego. Przyczyna rozładowany akumulator. Dziś go naładowałem i się sie otwiera bez problemu. Natomiast silnik nie chce dalej zapalic. Po przekreceniu kluczyka rozrusznik rusza i tak jak by chwilami chciał zasoczyć silnik juz ale cos nie moze. Jak amoze byc tego przyczyna ??

Jutro jak bedzie troche cieplej -3 to spróbuje odwodnienie filru paliwa i odpowietrzenie. Ktoś cos poradzi??

Witam,

Moja almera 2001 rok 1.5 benzyna od wczoraj nie chce odpalić. Gdy temperatura była ponad -14 na poczatku nie chciał sie otworzyc z centralnego. Przyczyna rozładowany akumulator. Dziś go naładowałem i się sie otwiera bez problemu. Natomiast silnik nie chce dalej zapalic. Po przekreceniu kluczyka rozrusznik rusza i tak jak by chwilami chciał zasoczyć silnik juz ale cos nie moze. Jak amoze byc tego przyczyna ??

Jutro jak bedzie troche cieplej -3 to spróbuje odwodnienie filru paliwa i odpowietrzenie. Ktoś cos poradzi??

Przy padniętym aku mogła ogłupieć elektronika

Witam. Mi aku padł w sobotę 23.01. Co prawda rozrusznik kręcił ale nie chciał palić. W zasadzie po jednej próbie dodatkowo "zawiesił się" antynapad. Uruchomienie z kabli nie wchodziło w grę. Łapał na sekundę i włączało się odcięcie. Aha, lampki i światła działały. Dopiero nowy aku pomógł. Też nie od razu, po podłączeniu klem wszystko normowało się przez jakiś czas. Potem oczywiście odpalił z checkiem. Kasowanie domowym sposobem i póki co nic się nie dzieje. Obejrzałem sobie stary akumulator, w celach była pustka. Kręciłem, przechylałem i nic... Czy ciecz powinna być widoczna bez problemu? Pozdrawiam.

Miałem na myśli np. immobilizer

Problem rozwiazany , dzis jak bylo około 0 stopni auto opalilo , po wczorajszym dolaniu benzyny 98. Widocznie zamarzla i w paliwie byla woda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...