Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Piersza awaria

Gość azuk

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś pierwszy raz Micra nie odpaliła, miałem telefon od żony po jej pracy, że nie może włączyć silnika.Pojechałem z pomocą , okazało się , że akumulator jest słaby i musiałem odpalić na kablach ze swojego samochodu.

Mam pytanie do znawców czy akumulator do k 11 jest jakiś szczególny czy może kupię w każdym sklepie/warsztacie z akumulatorami.

Ile kosztuje taka przyjemność?

Samochód w tym miesiacy obchodzi 6 urodziny i podejżewam , że aqu rownież swoje 6 ur. choć ostatnie.

No ja to moze sie tak bardzo nie znam... ale chyba jak aku bedzie mial o duzo wiecej Ah niz przewidywany.... to alternator nie bedzie wyrabial z jego ladowaniem.... czyz tak nie jest przypadkiem? jesli sie myle to mnie poprawcie...

Lawina napisał:
No ja to moze sie tak bardzo nie znam... ale chyba jak aku bedzie mial o duzo wiecej Ah niz przewidywany.... to alternator nie bedzie wyrabial z jego ladowaniem.... czyz tak nie jest przypadkiem? jesli sie myle to mnie poprawcie...

Tak włśnie jest. Ale np. pojemność większa gdzieś o 10Ah nie zrobi większego wrażenia na alternatorze.

jest jeszcze jeden parametr akumulatora i jest to prad rozruchowy - w micrze raczej nie bedzie z tym problemu, ale tez nie powinien byc mniejszy od tego co byl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...