macciek77 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam.Szukałem ale nie znalazłem,nawet Google zawiodły. Kupiłem Nissana GR z silnikiem Y61 3.0 TD z ukręconym wałkiem rozrządu i jestem ciekaw czy tłoki spotkały się z zaworami?Jeżeli tak to co prawdopodobnie będzie do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Poszukaj tu ,a nie w googlach. Silniki 3.0 padają i lepiej go nie remontować a wymienić na inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ja mam części do tego silnika, także jak chcesz będę Ci mógł sprzedać co będziesz potrzebował. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macciek77 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Napewno wałek rozrzadu. A co z tym silnikiem? Zawory z tłokami walneły czy bezkolizyjny? Jaka cena za wałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zależy co się uszkodziło. Jak same wałki to nie ma co bawić się w wymianę, bo 15 tys nie Twoje plus koszty przekładki. Ja miałem uszkodzone wałki balansyjne i nie mogłem znaleźć bloku więc kupiłem nowy silnik ( dużo kasy) i części mam z poprzedniego. W silniku 3.0 są dwa wałki rozrządu. Mam obydwa. Każdy mogę sprzedać za 250 zł ( ceny z allegro ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pamiętajcie Panowie że producent nie przewidział tulejowania tego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Tulejowania czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Tulejowania czego? Tulejowania silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 A jak Offroader postępy z nowym sercem? Koszty są podobne do 4.2TD? Rzuć fotki jak będzie nowa naklejka Powered by 6.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rowinx Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 św słowa tych silników się nie naprawia właśnie padają wałki wyrównawcze miałem kilka patroli na silnik i zawsze zakładałem inny , bo takie po remoncie żyją kilka minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi