macciek77 Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Witam.Szukałem ale nie znalazłem,nawet Google zawiodły. Kupiłem Nissana GR z silnikiem Y61 3.0 TD z ukręconym wałkiem rozrządu i jestem ciekaw czy tłoki spotkały się z zaworami?Jeżeli tak to co prawdopodobnie będzie do wymiany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest szczureczek Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Poszukaj tu ,a nie w googlach. Silniki 3.0 padają i lepiej go nie remontować a wymienić na inny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemc Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Ja mam części do tego silnika, także jak chcesz będę Ci mógł sprzedać co będziesz potrzebował. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macciek77 Posted January 29, 2010 Author Share Posted January 29, 2010 Napewno wałek rozrzadu. A co z tym silnikiem? Zawory z tłokami walneły czy bezkolizyjny? Jaka cena za wałek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemc Posted January 29, 2010 Share Posted January 29, 2010 Zależy co się uszkodziło. Jak same wałki to nie ma co bawić się w wymianę, bo 15 tys nie Twoje plus koszty przekładki. Ja miałem uszkodzone wałki balansyjne i nie mogłem znaleźć bloku więc kupiłem nowy silnik ( dużo kasy) i części mam z poprzedniego. W silniku 3.0 są dwa wałki rozrządu. Mam obydwa. Każdy mogę sprzedać za 250 zł ( ceny z allegro ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OFF-ROADER Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Pamiętajcie Panowie że producent nie przewidział tulejowania tego silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemc Posted January 31, 2010 Share Posted January 31, 2010 Tulejowania czego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OFF-ROADER Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Tulejowania czego? Tulejowania silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikemc Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 A jak Offroader postępy z nowym sercem? Koszty są podobne do 4.2TD? Rzuć fotki jak będzie nowa naklejka Powered by 6.5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rowinx Posted February 18, 2010 Share Posted February 18, 2010 św słowa tych silników się nie naprawia właśnie padają wałki wyrównawcze miałem kilka patroli na silnik i zawsze zakładałem inny , bo takie po remoncie żyją kilka minut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts