Gość InterCell Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Z przodu to mozna by troszeczke obniżyć ale z tyłu specjalnie założyłem troche dłuższe i twardsze sprężyny bo obcierało niestety :? A co do oponek to nie są to nówki ale z wiadomego źródła - mają po około 6 mm bieżnika także to lato spokojnie pojeżdże a po zimie coś sie pomyśli dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Z przodu to mozna by troszeczke obniżyć ale z tyłu specjalnie założyłem troche dłuższe i twardsze sprężyny bo obcierało niestety Chciałem zapytac jaki koszt sprezynek?i jakie z czego??Bo tez sie zastanwiam nad Tym bo jak jade w 4 osoby to nawet na moich 185/55 obcieraja (wiadomo jakie mamy w Naszym karaju drogi) Jak podejsc do tego tematu wogole poprosze o porady :wink: Bo wakacje za pasem wiec trza pomyslec cos z tym obcieraniem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość InterCell Opublikowano 5 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2005 Te sprężyny to myślałem rozciągnąć ale jak popatrzyłem na tą korozje i wogóle to dałem sobie spokój z tym pomysłem Podjechałem do kowala i zagadałem. Następnego dnia odebrałem auto na nowiuteńkich sprężynach - tył poszedł tak około 3 cm wyżej. Podczas normalnej jazdy nie odczuwam różnicy ale na głębszych siupnięciach czuć że pod kiniec "robią" sie twardsze. Ostatnio jechałem we 4 osoby i zero obcierek - jeszcze specjalnie słuchałem Niestety koszt należy zaliczyć do niebylejakich - 350 zł razem z montażem i do tego gość mi dodał nowe odboje na amorki Ale teraz auto wygląda dobrze a jeździ jeszcze lepiej 8) Pozdrooo.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Witam mam pytanie do was , jakie lepsze są felgi 13 czy 14?? na których bedzie wyglądał lepiej? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 oczywiscie ze na 14" :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 a nie bedzie wygladał jak czołg?? żeby nie było tandety. Ja tak myslałam nad 13 i do teraz sie zdecydowac nie umiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 jak chcesz komfortu jazdy to 13" a jesli agresywnego i sportowego wygladu to 14" :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 to wole 14 :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZIAZIK Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Witam maniaków alusków przeglądam temacik i foteczki i chce zauważyć że moja Micrucha o wiele niżej stoi niż ta ciemna InterCell'a aluski mam 13" oponki 165/70 a mimo to nie mam za dużo wolnego miejsca w nadkolach. 15" nawet bym nie chciał przymierzać. wzór mam taki sobie bo 3 ramienne i szerokie ramiona ale w zależności od gustu może sie to podobać a są i przeciwnicy... zobowiązuje sie w lipcu do zamieszczenia fotek swojej Micry w swoim profilu i myśle że wspólnymi siełami bedziemy ulepszali swoje bolidy pozdrawiam!! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba.mak1 Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 heh Dorota dobry wybor z tymi 14" Ale zastanow sie jeszcze nad doborem opon :wink: Ja mam 185/55/14 i co jak co ale wyglada sportowo i agresywnie jak to LeXaN napisal :wink: Jest ino mankamant ktory ostatnio sie objawił jadac w 4 osoby to troche obciera na dziurach ... No ale juz temu staram sie zaradzic hehe Jak to mowia cos kosztem czegos hehe Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Heheh no fakt Seba masz racje , ale wiesz z jednej strony mnie kusi aby jakoś sie groźnie prezentował , ale z drugiej tak jak mowisz jest ryzyko własnie obcierania. Znając mnie to chyba bedzie mnie dalej kusić na te 14" co sie nie zrobi dla swojego maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 ej no.... ale ja nie rozumiem tu jednej rzeczy... jesli zamiast 13" wrzucimy 14" to normalne jest ze zalozymy opony o mniejszytm profilu... tak aby zachowac taka sama srednice CALEGO kola... wiec co ma do rzeczy gdy w 4 osoby jedziemy i gdy obciera to ze felgi sa 14" a nie 13" przeciez srednica calego kola sie nie zmienia... :? ja mam standardowe narazie stalowe 13" z normalnymi oponami i tez gdy kogos woze na kanapie to jak biore ostrzej zakret to mi obciera... no ale to juz nie jest chyba kwestia za duzego kola tylko raczej zuzytych sprezyn/amortyzatorow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 niby srednica kola (1)13" 155/70 i (2)14"185/55 jest taka sama ale zauwaz ze felga 14" jest szersza (zamiast 5.5" jest 6-6,5) a po drugie bardziej wystaje na zewnatrz przez co spotyka sie z krawedzia nadkola. pozatym na kolach 14" z niskimi i szerokimi oponkami jest lepsze trzymanie drogi to zmniejsza sie znacznie komfort jazdy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Czyli wychodzi na to ze jakbym nie utwardzil zawieszenia, to moj pomysl z obnizeniem o 35mm i wstawieniem 14" na niskich profilach bedzie samobojstwem? :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość InterCell Opublikowano 10 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2005 Wczoraj i dzisiaj był maksymalny test dla "zjawiska obcierania". Jechałem do Poznania i spowrotem oczywiście kompletem osób - 5 dorosłych i zero obcierania. Co jak co ale inwestycja w sprężynki sie opłaciła i sprawdziła w 100%. Teraz nawet mysle że z tamtymi 15" z pierwszych fotek niebyłoby problemu ale jeździ sie fajnie - komfort i prowadzenie naprawde bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaceksc Opublikowano 10 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2005 ale mankamentem przy twardszych spręzynach jest to, że amorki szybciej sie kończą. nic za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi