Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kemping

Dżem

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się powoli do przyczepy kempingowej na wakacje i mam pytanko może ktoś ciągał takową terrano II? W aucie jest dość wysoko hak i zastanawiam się czy przyczepa nie będzie ciągnąć tyłem po asfalcie.

Ja ciągałem. Kupiłem przyczepę Hobby i faktycznie tył ocierał o ziemię to raz a dwa

po pierwszym zakręcie nie miałem świateł w przyczepie - urwałem wtyczkę - kabel na długość

pasował do osobówki. Mój kolega co tez ma Mavericka chce zrealizować niegłupi pomysł:

przyczepę N126 albo Wilka z Niewiadowa postawic na kołach 15 cali. Żeby takie koła zmieściły się

w nadkolach chce opuścić oś względem ramy/budy tzn lift zawiechy zrobić :D

Oglądalismy już oś od N126 i robota jest banalnie prosta. Kolejny plus N126

to jej "off roadowe" rozmiary. Ja ze swoją Hobby o długości 5m, niestety tylko asfalt i jakieś łąki :/

witam

ja ciągałem kempinga też jakoś ponad 5 m długiego vw passat '92 combi, ale miał haczyk tak wysoko jak mam w terrano, faktycznie kiepsko szło na "szybkich dołkach". Ale jakbym miał takiego kempinga to albo bym zapodał drugi haczyk w samochodzie niżej, albo pokombinował bym z dyszlem kempinga, może dokręcił bym jakby drugi dyszel na fabryczny (ale jak jest hamulec najazdowy w przyczepie to nie takie łatwe )a jeszcze jedno wyjście to po majstrować w zawieszeniu przyczepy (wyższy profil opon, mocowanie resora-belki). a jeszcze można by się pokusić o obniżenie tylnego zawieszenia w samochodzie.

pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Kolego!

Zależy do jakich celów ma Tobie służyć ten domek letniskowy.

Jeśli do postawienia na działce na stałe to jest atrakcyjny i cena jest przystępna bo widywałem takie domki w gorszym stanie i droższe. Jeśli zaś chcesz ten domek ciągnąć za samochodem jako przyczepę kempingową to raczej zapomnij o tym pomyśle. Te domki mają koła po to aby było można nimi manewrować łatwiej w danym miejscu, a nie do jeżdżenia nimi po świecie. Zwróć uwagę, że ten domek ma szerokość 3 metry więc teoretycznie rozstaw lusterek w samochodzie powinien mieć minimum 3,5 metra, czy to sobie wyobrażasz w praktyce? Te domki są transportowane na ciężarówkach lub na specjalnych platformach.

Nikt takiej przyczepy nie zarejestruje bo w takim przypadku przed Tobą powinien jechać samochód z tablica "PILOT" i dodatkowo na pomarańczowym kogucie , albo radiowóz policyjny na sygnałach.

Oczywiście mogę się mylić więc pierwszym krokiem jaki zrobisz w tej sprawie powinien być Wydział Komunikacji.

Przekazuję tylko wcześniej usłyszane wiadomości, ale chyba jednak pomocne, przynajmniej na coś Ciebie uczuliłem.

Powodzenia

Andrzej

W dniu 23.02.2010 o 18:46, blas90 napisał:

Mam prośbę, napiszcie mi co myślicie o tej przyczepie http://www.tanikemping.pl/index.php?id_vehicle=560. Zastanawiam się na jej kupnem i potrzebuje czyjejś opinii. Dziękuje.

To nie jest wlasciwie przyczepa. To jest domek holenderski. Ma to tylko kółka manewrowe - można tym przejechać

kawalek po placu i to wszystko. Dalszy transport tylko ciężarówką. Domki te są bardzo wygodne. Kupując należy koniecznie

zwrócić uwagę czy nie ma w środku zapachu stęchlizny. Jeśli tak - nie kupuj!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...