Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Jakie żarówki do x-traila 2004?

Guest amator x-triala

Recommended Posts

Guest amator x-triala

Rozgryzam po woli tę moją wytęsknioną maszynkę ;) i własnie wczoraj zauważyłem, że w instrukcji obsługi (mam ją oryginalną po francusku i po polsku od naszego wspaniałego kolegi z forum - jeszcze raz dzięki! ) nie ma opisanych typów żarówek :( Zawsze jestem spokojniejszy jak mam pełny ich zapasik w aucie, więc jeśli ktoś z Was juz musiał wymieniać żarówki, to miło by było jak by się podzielił wiedzą, jakie żarówki oświetlają te nasze kochane x-traile. Jeszcze do poprzedniego auta zrobiłem spory zapas H-7 (dosyc czesto mi sie tam przepalały) i ciekawy jestem czy tu mi sie przydadzą, czy mam je komuś dać w prezencie :)

Pozdrowionka

Rozgryzam po woli tę moją wytęsknioną maszynkę ;) i własnie wczoraj zauważyłem, że w instrukcji obsługi (mam ją oryginalną po francusku i po polsku od naszego wspaniałego kolegi z forum - jeszcze raz dzięki! ) nie ma opisanych typów żarówek :( Zawsze jestem spokojniejszy jak mam pełny ich zapasik w aucie, więc jeśli ktoś z Was juz musiał wymieniać żarówki, to miło by było jak by się podzielił wiedzą, jakie żarówki oświetlają te nasze kochane x-traile. Jeszcze do poprzedniego auta zrobiłem spory zapas H-7 (dosyc czesto mi sie tam przepalały) i ciekawy jestem czy tu mi sie przydadzą, czy mam je komuś dać w prezencie :)

Pozdrowionka

Uzywam X-a od 2005 roku - wymieniałem tylko żarówki oswietlenia tablicy rejestracyjnej i przednie pozycyjne - i jedne i drugie to ten sam rodzaj .

Wg mnie nie warto wozić zapasowych. Ale wybór należy do kierowcy

W niektórych krajach europy jest wymagane posiadanie drugiego kompletu żarówek na zapasie!

Myślę, że idea słuszna i warta naśladowania.

Jak kupowałem blue vision do hondy- jeżdzę na nich 1,5 roku i się nie przepaliły jeszcze (odpukać) to oryginały miałem na zapas na wyjazd do Chorwacji.

W x-ie jeszcze nie wymieniałem, ale jak się przesiadam z xenonów (fabrycznych na oko 4500-5000k) na te w x-ie to patrzeć nie mogę.

Koniecznie coś "bielszego" potrzebuję.

Guest amator x-triala

Może jestem trochę przewrażliwiony, ale mój poprzedni samochód - seat altea 1.9 tdi to spowodował - tam żarówki wymieniałem min. 2 razy w roku. Pocieszyła mnie bardzo ta informacja, że w x-ksach nie ma problemu szybko przepalających się żarówek :) Mimo wszystko, przynajmniej te od świateł mijania, wolę wozić. Chyba najszybciej będzie jak podjadę do serwisu i zapytam jakie tam żarówki podchodzą.

Dzięki za info.

Guest amator x-triala

Wielkie dzięki Szarlatan! Własnie o taką informację mi chodziło. Już wiem, że zapasu zarówek H7 mogę się pozbyć, bo potrzebne mi będą H4. To mimo wszystko, dobra wiadomość, bo z moich doświadczeń wynika, że H4 są bardziej trwałe niz H7.

• 2 months later...

Wielkie dzięki Szarlatan! Własnie o taką informację mi chodziło. Już wiem, że zapasu zarówek H7 mogę się pozbyć, bo potrzebne mi będą H4. To mimo wszystko, dobra wiadomość, bo z moich doświadczeń wynika, że H4 są bardziej trwałe niz H7.

Witam,może H4 są bardziej trwałe ale świecą nie najlepiej mam pytanie czy w naszych T30(2004r)jest możliwośc zastosowania lepiej świecących np.H7 czy trzeba robic jakieś przeróbki?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...