Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan connect

kaczka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zamawiałem QQ (podpisałem umowę) w lutym, rejestrowałem się w marcu... i według dilera oraz centrali jeśli uczyniłem to przed dniem obowiązywania promocji to nie obowiązuje mnie nowa marcowa oferta (NC gratis)... :( Zastanawiam się czy tak jest wszędzie, czy po prostu wszystko zależy od miejsca zakupu??

Ja podpisałem umowę w marcu, maila z promocja otrzymałem na początku marca, więc podpisując niejako bylem w ich bazie. zarejestrowałem się przed podpisaniem umowy (dzięki temu forum na które zwróciło mi uwagę na tą promocję - przy okazji wielkie dzięki :rolleyes: ) i w momencie podpisanie umowy zasygnalizowałem że się zarejestrowałem i chcę skorzystać z promocji. Umowę podpisałem na warunkach bez promocji ale po kilku dniach (podczas którego wyjaśniałem sytuację z Centralą) udało się uzyskać potwierdzenie że mogę skorzystać z promocji. Ale musiałem udowadniać Centrali, że dostałem maila z promocją. Mi się udało choć nie byłem pewny po podpisaniu umowy czy to się uda, bo jak to napisał ktoś wtedy to już Nissanowi nie zależy.

Dopiero w dniu dzisiejszym udało mi sie skontaktować z centralą Nissana i dowiedziałemk się że:

-link został na tej stronie umieszczony niezgodnie z procedurami

-zaproszenie do promocji dostają osoby które już wcześniej interesowały sie Nissanem

-prosiły centralę o broszury informacyjne lub uczestniczyły w jazdach próbnych

Ja akurat uczestniczyłem w m-cu lutym w jeżdzie próbnej ,ale podpisałem już wcześniej umową dlatego są małe szanse na tą promocję. Mialem w dniu dzisiejszym otrzymać z centrali /taka była zapowiedz przemiłych dwóch pań/ ale jak już ktoś wcześniej wspomniał klijenta mają za nic i odpowiedzi nie otyrzymałem. Ciekawe jak zadzwonie ponownie jutro jaka będzie wymówka.

O wyniku moich rozmów postaram sie napisać jutro

-zaproszenie do promocji dostają osoby które już wcześniej interesowały sie Nissanem

-prosiły centralę o broszury informacyjne lub uczestniczyły w jazdach próbnych

żaden z tych przypadków mnie nie dotyczy, zarejestrowałem się klikając link z tego forum, a jednak się udało (umowa podpisana, NC w umowie uwzględniony, więc już nie mają odwrotu). Cóż, jeszcze jeden dowód, że mam w życiu trochę farta ;) . A może jakieś losowanie było?

A więc wszystko wiadome, nici z promocji wszystko przez to że nie dostałem maila na mój adres przed podpisaniem umowy. Tylko mam pytanie skąd miałem wiedzieć o takiej promocji skoro diler nawet nie jęknął o niej.Mail o tej treści otrzymałem dopiero po dzisiejszej poniwnej rozmowie z centralą zamiast w dniu wczorajszym /znowu klijent jest olewany który podpisał umowę i wpłacił zaliczkę/. Zostałem powiadomiony także że mogę złożyć odwołanie od tej decyzji i właśnie to uczynię.Przy okazji zweryfikowałem wiadomości o polskiej wersji językowej -NIE WIADOMO KIEDY BĘDZIE !!!!!!

A więc wszystko wiadome, nici z promocji wszystko przez to że nie dostałem maila na mój adres przed podpisaniem umowy. Tylko mam pytanie skąd miałem wiedzieć o takiej promocji skoro diler nawet nie jęknął o niej.Mail o tej treści otrzymałem dopiero po dzisiejszej poniwnej rozmowie z centralą zamiast w dniu wczorajszym /znowu klijent jest olewany który podpisał umowę i wpłacił zaliczkę/. Zostałem powiadomiony także że mogę złożyć odwołanie od tej decyzji i właśnie to uczynię.Przy okazji zweryfikowałem wiadomości o polskiej wersji językowej -NIE WIADOMO KIEDY BĘDZIE !!!!!!

Może warto pogadać z dealerem i przedstawić sprawę w następujący sposób: skoro upust za connecta to 3200 zł, zakładam, że zaliczka to standardowe 2000 zł, można "postraszyć" dealera, że jeśli nie zgodzi się na upust to zostanie z zamówionym autem i Twoją zaliczką a opinia o tym konkretnym sprzedawcy pójdzie w świat (choćby i na forum). Ty natomiast możesz zamówić takie samo auto gdzie indziej, dostać upust za connecta i i tak wyjdziesz na tym o 1200 zł lepiej niż wychodzisz w obecnej chwili.

• 1 miesiąc temu...

Z tego co wyczytałem z Waszych opini o NC to cała jego obsługa bazuje na języku angielskim. Nissan zapomniał o Polakach, ale nie zapomniał o naszych wschodnich sąsiadach i na youtube znalazłem filmik z Rosyjskiej prezentacji QQ. Poniżej fotki ekranu NC oraz ekranu między licznikami. Ruski to mają dobrze, dla nich stworzyli "literowe domki" ... ech.

post-32905-1273780227,8356_thumb.jpg

post-32905-1273780237,8979_thumb.jpg

post-32905-1273780246,8094_thumb.jpg

Z tego co wyczytałem z Waszych opini o NC to cała jego obsługa bazuje na języku angielskim. Nissan zapomniał o Polakach, ale nie zapomniał o naszych wschodnich sąsiadach i na youtube znalazłem filmik z Rosyjskiej prezentacji QQ. Poniżej fotki ekranu NC oraz ekranu między licznikami. Ruski to mają dobrze, dla nich stworzyli "literowe domki" ... ech.

Z tego co pamiętam, w którymś wątku na forum ktoś mówił, że uzyskał od Nissana informacje, iż spolszczony Connect pojawi się na rynku (nie pamiętam czy będzie to rok 2011 czy 2012). Swoją drogą myślę, że spolszczenie tego systemu nie wymaga aż takiego wkładu pracy, żeby tworzyć je przez 3 lata...

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś z forumowiczów miał okazję sprawdzić kompatybilność telefonu Samsung C3050 z Nissan Connect? Generalnie wszystkie łączą się przez bluetootha z NC, ale pozostaje problem sciągnięcia z telefonu książki telefonicznej do NC. Jest to niemożliwe np. przy moim nowszym telefonie LG KF750, natomiast nie ma z tym problemu moja starsza Motorola W510. Z odpowiedzi jaką uzyskałem mailem od Nissana wynika, jakoby naprawdę niewiele telefonów było w pełni kompatybilnych z NC. Ale odnoszę wrażenie, że w Nissanie też do końca nie wiedzą co piszą, bo np. nawet nie zająknęli się na temat Motoroli W510, o której z autopsji wiem, że jest w pełni kompatyblina. Ponieważ moja żonka ma ochotę kupić Samsunga C3050, byłbym wdzięczny za informację od tych osób, które miały okazję wypróbować go w Qashqaiu z NC.

Ja mam LG KU990i Viewty i również nie zgrywa mi książki telefonicznej...czyżby nie był kompatybilny??? :) ciekawe...Natomiast bluetooth działa bo telefony odbieram oraz mogę wykonywać rozmowy ale po wpisaniu numeru na wyświetlaczu... ;)..jednak łatwiej byłoby gdybym miał całą książkę pod ręką ..;)

Ja mam LG KU990i Viewty i również nie zgrywa mi książki telefonicznej...czyżby nie był kompatybilny??? :) ciekawe...Natomiast bluetooth działa bo telefony odbieram oraz mogę wykonywać rozmowy ale po wpisaniu numeru na wyświetlaczu... ;)..jednak łatwiej byłoby gdybym miał całą książkę pod ręką ..;)

samsung avila doskonale współpracuje. Idealne połaczenie jak wchodzę do samochodu i przekazuje ksiażke telefoniczną

samsung avila doskonale współpracuje. Idealne połaczenie jak wchodzę do samochodu i przekazuje ksiażke telefoniczną

No właśnie, to ciekawe, że telefon LG KU990i Viewty, pojawiający się na rynku w podobnym czasie co Samsung Avilla nie jest kompatybilny z Nissan Connect..:whistle:, co prawda nie jest to mi aż tak bardzo potrzebne ale funkcja bardzo przydatna..bo poza tym Nissan Connect działa fantastycznie..:rolleyes:

A co w nim jest takiego fantastycznego?

W Golfie pokazywana jest też treść SMS-a na ekranie komputera między zegarami, a tu możemy tylko dzwonić.

NC jest fajny, ale bez przesady.

W Golfie pokazywana jest też treść SMS-a na ekranie komputera między zegarami, a tu możemy tylko dzwonić.

Czytanie smsa w czasie jazdy to raczej nie jest dobry pomysł...

Chyba nie dużo gorszy niż spoglądanie na ekran nawigacji, który jest niżej i z boku, jeśli usłyszysz "bip" i nie wiesz przed czym nawigacja ostrzega. Większość ludzi (ja niekiedy też) jak dostanie SMS-a i tak stara się go przeczytać, a manipulowanie telefonem jest bardziej niebezpieczne.

Edytowane przez huling

Jesli chodzi o SMS czy ktoś sprawdził czy NIssan Connet sygnalizuje fakt otrzymania SMS.

Miałem na myśli połączenia (odbiór i rozmowa)..<_<, jest OK, natomiast faktycznie treść sms warto byłoby odczytać, tylko wówczas panel NC musiałby być wyżej...:whistle:

No niekoniecznie. W Golfie treść SMS-a wyświetlana jest na ekranie komputera między obrotomierzem a prędkościomierzem.

Odpowiednik Nissan Connect w Golfie wygląda tak: link

I żeby nie było wątpliwości - ja jestem zadowolony z NC, ale nie jest to jakiś cud techniki wyróżniający nasze auto spośród innych za podobne pieniądze.

Pozdrawiam

Gość prosinski

1. Da się zrobić tak, zeby za każdym razem nie klikac Accept po wybraniu nawigacji?

2. Da się zrobić tak, żeby wyszukiwać pliki na USB? Bo szukanie konkretnego utworu z 500 nie jest fajne...

3. W jaki sposób wyznaczyć dany obszar, jako taki, przez który nawigacja ma nie prowadzić

4. Da się ustawić kilka waypointów?

No niekoniecznie. W Golfie treść SMS-a wyświetlana jest na ekranie komputera między obrotomierzem a prędkościomierzem.

I żeby nie było wątpliwości - ja jestem zadowolony z NC, ale nie jest to jakiś cud techniki wyróżniający nasze auto spośród innych za podobne pieniądze.

Pozdrawiam

Jeszcze ciekawiej wyglada to w Mitsubishi :

http://www.mitsubishi.pl/strona/246-mmis---nowoczesny-system-multimedialny

tyle, że cena zaczyna się od 6500pln a takie rzeczy jak kamera cofania czy obsługa Ipoda, będące w standardzie w o połowę tańszym NC, tutaj są jeszcze za dodatkową opłatą.

Pozdrawiam

Ja też jestem zadowolony z NC...bo to moje pierwsze auto z takim urządzeniem :rolleyes:, ale powiedźcie koledzy co sądzicie o mapie w NC, trochę się zdziwiłem gdy okazało się, że bloki na mojej ulicy stojące od 20 lat, nie są uwzględnione..a jako punkt przeznaczenia proponowany jest inny numer bloku..:unsure:. Myślałem, że mapa drogowa Nawteq jest dopracowana lepiej..:unsure: a może trzeba NC zaktualizować, (auto kupiłem w maju) :huh:

Dajcie spokój z tym NC, z czego tu być zadowolonym, każde urządzenie za kilkaset złotych jest lepsze od tego całego Connecta za 3200, to tak jakby zapłacić za nissana a jeździło się jak maluchem, jechać w trasę i przyklejać na szybe tomtoma, garmina albo automapę za kilkaset złotych bo NC nie ma wiekszości dróg ani adresów a nawet jeśli ma to i tak z niego nie korzystam z braku zaufania żeby nas w pole nie wyprowadziło, w dodatku małe to to(w folderach wygląda na duzo wieksze) gada w każdym języku tylko nie po polsku i umieszczone jest w niewygodnym do patrzenia miejscu, spójrzcie prawdzie w oczy - FAJANS i tyle. Dobrze ze dostałem za darmochę bo jakbym zapłacił 3200 to były by to najgorzej wydane pieniądze w życiu.

Dajcie spokój z tym NC, z czego tu być zadowolonym, każde urządzenie za kilkaset złotych jest lepsze od tego całego Connecta za 3200, to tak jakby zapłacić za nissana a jeździło się jak maluchem, jechać w trasę i przyklejać na szybe tomtoma, garmina albo automapę za kilkaset złotych bo NC nie ma wiekszości dróg ani adresów a nawet jeśli ma to i tak z niego nie korzystam z braku zaufania żeby nas w pole nie wyprowadziło, w dodatku małe to to(w folderach wygląda na duzo wieksze) gada w każdym języku tylko nie po polsku i umieszczone jest w niewygodnym do patrzenia miejscu, spójrzcie prawdzie w oczy - FAJANS i tyle. Dobrze ze dostałem za darmochę bo jakbym zapłacił 3200 to były by to najgorzej wydane pieniądze w życiu.

racja racja racja racja racja dziadostwo dla polaczków

Gość latalek

Nie mogę zgodzić się z takim podejściem. NC jest doskonale zintegrowany z telefonem (przynajmniej moim Sony Ericson C 902), i rozwiązał mi zupełnie problem rozmów telefonicznych. To, że nie wyświetla sesemesów to i dobrze, bo i po co, zachęcałoby to tylko do odpowiedzi, a już zdarzyło mi się kilka razy wzywać 112 do wypadków dzielnych smsowiczów. Co do dokładności mapy, nie ma wszystkich dróżek, miasteczek, stacji benzynowych i bankomatów ale ogólnie jest do przyjęcia. Zgadzam się, że mogłoby być lepiej ale nawet tak nie jest źle. To są dobrze wydane pieniądze. Mam teknę, więc mam w standardzie i wg. mnie jest OK. Bez okularów (a do czytania niestety już muszę) obsłużę co trzeba (telefon, mapa, utrudnienia na drogach) jest prosto i czytelnie a to w tego typu urządzeniach jest najważniejsze.

Ja z NC wyrzuciłbym nawigację - posiada dużo "białych plam" .Znalazłem wiele dróg wybudowanych ponad rok temu w Gdańsku nie ujętych w nawigacji.Jestem ciekawy jak wybiorę się na wczasy po kraju i gdzie ona mnie zaprowadzi. Korzystanie natomiast jest trochę niebezpieczne /za nisko zamontowany ekran/ trzeba odrywać wzrok od obserwacji drogi.Reszta funkcji jest dla mnie ok.

... Dobrze ze dostałem za darmochę bo jakbym zapłacił 3200 to były by to najgorzej wydane pieniądze w życiu

Jeżeli wierzysz że można w Polsce dostać coś za darmo to powinieneś wierzyć że nawigacja w NC doprowadzi Cie do celu :)

Czy dobrze rozumiem że NC ma funkcję ostrzegania o róznych wydarzeniach na drodze ? Jak to działa ?

Czy dobrze rozumiem że NC ma funkcję ostrzegania o róznych wydarzeniach na drodze ? Jak to działa ?

Ja moge jedynie poczytac co tam u poludniowych sasiadow slychac na drogach...

Co do nawigacji samej to jej działanie jest irracjonalne. W okolicach Limanowej pokazuje nawet lesne drogi dojazdowe, których na mojej starej nawigacji z GPMapa nie bylo sposobu znależć. Tymczasem w centrum Krakowa na alei Jana Pawła2 wyprowadziła mnie w pole...a dokladnie o 4km dalej niż wpisany numer ulicy.

Edytowane przez danbam