Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan connect

kaczka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o SMS czy ktoś sprawdził czy NIssan Connet sygnalizuje fakt otrzymania SMS.

Witam,

Przy połączeniu BT Nissan Connect z Nokią N71 odbiór SMS jest sygnalizowany dźwiękowo w audio samochodu. Ponadto współpraca NC z N71 jest wzorcowa. Bezproblemowa transmisja wszystkich kontaktów z książki telefonicznej telefonu do NC łącznie z opisami zawierającymi polskie znaki oraz kilkoma numerami telefonów przypisanych do jednego kontaktu. Rewelacyjnie działa wybieranie głosowe po naciśnięciu słuchawki na kierownicy oraz głosowe komunikaty nazwy kontaktu od którego przychodzi połączenie.

Pozdrawiam.D.

Ponadto współpraca NC z N71 jest wzorcowa. Bezproblemowa transmisja wszystkich kontaktów z książki telefonicznej telefonu do NC łącznie z opisami zawierającymi polskie znaki oraz kilkoma numerami telefonów przypisanych do jednego kontaktu.

Ciekawi mnie, jakie są tagi XML-owe w pliku książki adresowej przy jej eksporcie z Nokii. Obstawiam, że co telefon to inne tagi i efekt tego jest taki, że NC nie rozumie, co się do niego mówi. Można by było napisać jakiś prosty skrypt na komputer, który po wczytaniu książki adresowej przetwarzałby ją na postać zrozumiałą dla NC i potem by to można było wysłać bezpośrednio do samochodu. Tak sobie wymyśliłem, ciekawe, czy to realizowalne :-)

Z Nokią 6303i też poradził sobie bez bólu, książkę wgrał bez problemu.

Zdziwił mnie, jak przez nagle przez głośniki odtworzył dzwonek z telefonu przy połączeniu przychodzącym.

Dziś sprawdzę jeszcze czy zasygnalizuje przyjście SMS.

Z Nokią 6303i też poradził sobie bez bólu, książkę wgrał bez problemu.

Zdziwił mnie, jak przez nagle przez głośniki odtworzył dzwonek z telefonu przy połączeniu przychodzącym.

Dziś sprawdzę jeszcze czy zasygnalizuje przyjście SMS.

NC z Samasungiem Avilla nie sygnalizuje sms , oraz nie tworzy listy połaczeń wykonanych , odebranych , nieodebranych tzw. call list

a instrukcja mówi że powinien - pole call list jest martwe. Czy ktoś to ćwiczył.

NC z Samasungiem Avilla nie sygnalizuje sms , oraz nie tworzy listy połaczeń wykonanych , odebranych , nieodebranych tzw. call list

a instrukcja mówi że powinien - pole call list jest martwe. Czy ktoś to ćwiczył.

Sporo tych telefonów niekompatybilnych z NC...ale tak a propos, gdzieś ktoś pisał, że z Samsungiem Avillą działa....:whistle:. czekam na odpowiedź z centrali, nt. listy zgodności telefonów z NC..ale czy się doczekam.. :mellow:

z samsungiem omnia lite działa pięknie - pobiera kontakty i call list :) . Z kolei nawigacja na obecną chwilę porażka - nie ma mojej ulicy (fakt, że nie bardzo duża, ale publiczna) ani sąsiedniej (ta już zdecydowanie większa)w centrum miasta liczącego z przyległościami 40 tys. mieszkańców - to przesada. Gdybym zapłacił za NC, byłbym mocno wkurzony, ale jako że dostałem za darmo po zarejestrowaniu się na krzywy ryj :rolleyes: pod linkiem krążącym kiedyś na forum, to mogę przeżyć :D

• 2 tygodnie później...

z samsungiem omnia lite działa pięknie - pobiera kontakty i call list :) . Z kolei nawigacja na obecną chwilę porażka - nie ma mojej ulicy (fakt, że nie bardzo duża, ale publiczna) ani sąsiedniej (ta już zdecydowanie większa)w centrum miasta liczącego z przyległościami 40 tys. mieszkańców - to przesada. Gdybym zapłacił za NC, byłbym mocno wkurzony, ale jako że dostałem za darmo po zarejestrowaniu się na krzywy ryj :rolleyes: pod linkiem krążącym kiedyś na forum, to mogę przeżyć :D

Dzisiaj sprawdziłem z Nokią N73 i..działa :rolleyes:, skopiował całą książkę, wyświetla kontakty i nawiązuje połączenia...nawiasem mówiąc dostałem odpowiedź z centrali nt. kompatybilności telefonów..i szczerze powiem..jest ona żenująca, wykaz kilku telefonów z badań w roku 2008....:whistle:

ja muszę zwrócić honor NC - jednak wszystkie ulice u mnie są, tylko jak szukałem po nazwie miasta, to pokazywał mi leżącą dookoła gminę o tej samej nazwie, a nie samo miasto, i ulice tylko w gminie. Dziś zachciało mi się wpisac przez kod pocztowy, i zupełnie inny efekt, wszystko jest. Dodam też, że komendy są dość dobre, tzn. precyzyjne i z odpowiednim wyprzedzeniem, a np. posiadany garmin sugeruje mi wjeżdżanie na rodna pod prąd, a jak wjeżdżam zgodnie z przpeisami, to od razu krzyczy, że przelicza trasę. Podsumowując - nawigacja jest całkiem OK, bluetooth do telefonu to rewelcja, kamerka też fajna, jeszcze z usb nie korzystałem

• 2 lata później...

Poniżej odpowiedź z Nissan Poland na moje pytanie dotyczące Nissan Connect...

Szanowny Panie

Dziękujemy za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan.

W odpowiedzi na korespondencję elektroniczną z 21/02/2010, dotyczącą zapytania o polską wersję językową do Nissan Connect , uprzejmie informuję iż kolejna aktualizacja mapy przewidziana jest na czerwiec 2010 roku, natomiast jeśli chodzi o polską wersję językową mapy - przewidywany termin jej wprowadzenia to koniec 2011 roku.

Odnośnie rejestracji w programie Qx, wiadomość o niemożności rejestracji on-line została przekazana do odpowiedniego działu NSCEE. Jednocześnie chcielibyśmy poinformować, że istnieje alternatywna możliwość rejestracji w w/w programie bezpośrednio u autoryzowanego dealera Nissan. W załączniku znajdzie Pan listę ASO Nissan wraz z danymi kontaktowymi.

Jestem ciekawy jaki będzie poślizg.. wink.gif

Wiadomość z sierpnia 2012 cytowana "dosłownie" z centrali Nissan to to że polaków mają w d*pie i nie przewidują wersji polskiej.

• 4 lata później...

Witam.

Ja mam pytanko z innej beczki, mianowicie czy ktoś na terenie Mazowsza ma możliwość wyłączenia "programowo" końcówki mocy w radiu Nissan Conect?

Pozdrawiam.