Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

box dachowy

camo

Rekomendowane odpowiedzi

moze ktoś uzywa i moze polecic jakis model bagaznika dachowego sprawdzajacy sie na pathfinderze. moze tez znajda sie jakies zdjecia jak to wyglada? :)

W dniu 6.02.2010 o 10:01, camo napisał:

moze ktoś uzywa i moze polecic jakis model bagaznika dachowego sprawdzajacy sie na pathfinderze. moze tez znajda sie jakies zdjecia jak to wyglada? :)

Jeżeli chodzi o bagażnik to kupiłem oryginalne poprzeczne belki pod zamocowane u mnie belki poprzeczne z napisem PATHFINDER. Super wygląda, nie ma potrzeby demontażu, nie huczy i wymaga specjalnych gumek za PLN 90 :o żeby cokolwiek założyć (jest bardzo "szczupły"). Box używam jedynej słusznej firmy czyli THULE.

W dniu 7.02.2010 o 16:29, barwol napisał:

Jeżeli chodzi o bagażnik to kupiłem oryginalne poprzeczne belki pod zamocowane u mnie belki poprzeczne z napisem PATHFINDER. Super wygląda, nie ma potrzeby demontażu, nie huczy i wymaga specjalnych gumek za PLN 90 :o żeby cokolwiek założyć (jest bardzo "szczupły"). Box używam jedynej słusznej firmy czyli THULE.

tez mam takie poprzeczki swietnie wygladaja, ale ciezko do nich znalezc jakies pasujące mocowanie, sa szerokie i waskie i do tego nie sa proste. te gumki to zwykle podkladki czy jakies zaczepy? pamietasz jaki masz model boxa?

W dniu 8.02.2010 o 13:13, camo napisał:

tez mam takie poprzeczki swietnie wygladaja, ale ciezko do nich znalezc jakies pasujące mocowanie, sa szerokie i waskie i do tego nie sa proste. te gumki to zwykle podkladki czy jakies zaczepy? pamietasz jaki masz model boxa?

Zwykłe czarne gumy z otworem do przeplatania (grubość około 3-4 mm). Z rozpędu kupiłem ale można wykonać samodzielnie ;)

Modelu boxa nie pamiętam bo ma już 15 lat! Jak masz więcej kasy do dyspozycji to kup 1 duży na cały dach otwierany z obu stron. Boxy Thule wykonane są z ABS-u więc będziesz miał go wiecznie (ja swoim "wjechałem" kiedyś do garażu, zrobił się z niego naleśnik ale NIC się nie zepsuło).

• 1 miesiąc temu...
  W dniu 7.02.2010 o 16:29, barwol napisał:

pamietasz moze ile placiłes za te poprzeczki?:)

W dniu 11.03.2010 o 15:22, camo napisał:

pamietasz moze ile placiłes za te poprzeczki?:)

Tylko nie mów nikomu :lol: jakieś 1000 PLN. Cena horror za dwie alu-poprzeczki. Ale co jest do Pathfindera tanie... nawet napojenie go sporo kosztuje :mellow:

Gość tomcio15

Ja kupiłem poprzeczki aluminiowe w InterPack - maja specjalne duże, długie mocowania na relingi. Uważajcie na modele z allegro bo po prostu uchwyty nie dopinaja sie na relingach, a sprzedawcy piszą że są dedykowane do Patiego.

Do tych poprzeczek bez stresu mocujesz co chcesz- box, uchwyty na narty czy rowery

W dniu 12.03.2010 o 14:11, barwol napisał:

Tylko nie mów nikomu :lol: jakieś 1000 PLN. Cena horror za dwie alu-poprzeczki. Ale co jest do Pathfindera tanie... nawet napojenie go sporo kosztuje :mellow:

Barwol nie martw sie, nie jestes sam :) ja tez cos kolo 1000 zl zaplacilem za poprzeczki haha

odebralem dzisiaj nowe poprzeczki do relingow z polskiej dystrybucji.

mialem juz oryginalne z USA, kupione z samochodem, ale poniewaz chce na jednym na stale zamontowac dodatkowe lampy wiec potrzebowalem drugi komplet :D

wymary sa identyczne jednak waga poprzeczek wyraznie sie rozni.

amerykanskie sa duzo lzejsze.

poprzeczki z USA sa wykonane z aluminim i maja wewnatrz wzmocnienie.

europejsaka wersja jest najwyrazniej stalowa i pusta w srodku.

ciekawe czy wytrzymaloscia tez sie roznia.

w instrukcji do nowych poprzeczek mam podane max 100kg obciazenia

post-21294-1269025225,9969_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...