Gość Gorki666 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam wszystkich, mam takie pytanko mianowicie czy ktoś orientuję się czy boczne drzwi (tylne konkretnie) w Terrano II w jakikolwiek sposób zmieniły się podczas faceliftingu? Pytam się gdyż wczoraj niestety władowałem się w drzewo i skasowałem sobie bok swojego Terrano z 2003 roku i chce na allegro kupić tylne prawe drzwi i nie jestem pewien czy będą pasować w 100% z modelu np. z roku 98 (z okrągłymi reflektorami). Wydaje mi się, że są takie same ale wolałbym być jednak pewny. A i jeszcze chciałem zayptać, czy jeśli kupię drzwi bez tej plastikowej ozdobnej listwy na dole, to czy da się w jakiś prosty sposób zamontować tą listwę, gdyż mam wersję z listwami a na moich drzwiach ta listwa nie została uszkodzona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztofs Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 W dniu 10.02.2010 o 12:48, Gorki666 napisał: Witam wszystkich, mam takie pytanko mianowicie czy ktoś orientuję się czy boczne drzwi (tylne konkretnie) w Terrano II w jakikolwiek sposób zmieniły się podczas faceliftingu? Pytam się gdyż wczoraj niestety władowałem się w drzewo i skasowałem sobie bok swojego Terrano z 2003 roku i chce na allegro kupić tylne prawe drzwi i nie jestem pewien czy będą pasować w 100% z modelu np. z roku 98 (z okrągłymi reflektorami). Wydaje mi się, że są takie same ale wolałbym być jednak pewny. A i jeszcze chciałem zayptać, czy jeśli kupię drzwi bez tej plastikowej ozdobnej listwy na dole, to czy da się w jakiś prosty sposób zamontować tą listwę, gdyż mam wersję z listwami a na moich drzwiach ta listwa nie została uszkodzona? Chyba nie ma tutaj takich fachmanów Ja na twoim miejscu po prostu zmierzył bym dokładnie swoje drzwi w określonych punktach, np. szerokość w odległości centymetra od górnej i dolnej krawędzi, odległość przetłoczenia od dolnej, wysokość drzwi, szerokość i wysokość wewnętrznych krawędzi ramki szyby, rozstaw zawiasów itd. Następnie poprosił bym sprzedającego o dokonanie pomiarów w taki sam sposób plus dodatkowe zdjęcia z wykonywanych pomiarów. Jak ktoś chce sprzedać to niech trochę popracuje. Zresztą zawsze możesz się ugadać na zwrot w razie czego. W przypadku sprzedającego prowadzącego działalność jest to zresztą bezdyskusyjne. Na moje oko te drzwi też wyglądają tak samo. Sam chcesz zakłądać listwę ? to najpierw zdejmij sobie starą i będziesz wszystko wiedział. Zresztą, jak oddasz do malowania, to ci ją założą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.