Gość Brevka Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Wczoraj najnowszy model Nissana ochrzczony Juke miał swoją wirtualną premierę, na żywo będzie można go zobaczyć na nadchodzących, marcowych targach w Genewie, zapraszam do lektury : http://autofoto.pl/blogs/brevka/archive/2010/02/10/nissan-juke-wirtualny-debiut.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Pomieszanie Micry, QQ, Murano, a tylnie światła na pierwszy rzut oka, jak wyjęte z Volvo C30. Oj grubo przekombinowali. Tak to jest jak się chce wszystkiego po trochu, a wychodzi TO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stevenson Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 (edytowane) jakieś to takie połączenie Murano z Kaszkajem? jak Wam się podoba? Piszą o jakimś tajemniczym 190 konnym silniku. Tekst z Onet.pl: Nissan Qashqai to jeden z pionierów segmentu miejskich terenówek. Samochód powstał na bazie większego X-Traila, jednak za sprawą bardziej kompaktowej karoserii lepiej spisuje się w mieście. Po sukcesie Qashqaia japońska firma uznała, że przyszedł czas na jeszcze mniejszą i bardziej sportową pseudoterenówkę. Będzie nią model Juke. Samochód zaprojektowany przez londyńskie studio Nissan Design Europe rzuca się w oczy. Styliści umiejętnie połączyli nowe kształty z formami użytymi w innych modelach Nissana. Atrapa chłodnicy Juke'a nawiązuje do większego Murano, natomiast tył stanowi kombinację Qashaqaia ze sportowym 370Z. 4,1-metrowa karoseria Juke'a sprawia wrażenie solidnej. To zasługa m.in. wyraźnie zaznaczonych błotników oraz masywnych zderzaków. Projektanci Nissana sięgnęli po modne akcenty – ukryte klamki tylnych drzwi, wznoszącą się linię okien oraz przedni zderzak z dużymi wlotami powietrza oraz dodatkowymi, okrągłymi reflektorami. Ciekawych detali nie brakuje także we wnętrzu. Wysoka konsola środkowa da kierowcy poczucie prowadzenia sportowego samochodu. W tym przekonaniu będą go próbowały utwierdzić klamki, wskaźniki oraz kierownica – upodobnione do elementów stosowanych w Nissanie 370Z. Nissan Juke bazuje na platformie B. Różne mutacje płyty podłogowej trafiły wcześniej do innych aut koncernu Nissan-Renault, m.in. Clio, Logana, Note, Micry, Modusa, Tiidy i Twingo. 2,53-metrowy rozstaw osi pozwolił na zaprojektowanie w miarę przestronnego wnętrza. Obłe kształty tyłu nadwozia odbiły się niekorzystnie na pojemności bagażnika. Wynosi 251 litrów. Pod maską znajdą się silniki aliansu Nissan-Renault. Najsłabszy diesel 1.5 dCi osiąga 110 KM i 240 Nm. W gamie będą też dwa silniki benzynowe o pojemności 1,6 litra. Wolnossący z system podwójnych wtryskiwaczy dostarczy 117 KM i 157 Nm, natomiast turbodoładowany z bezpośrednim wtryskiem paliwa - 190 KM i 240 Nm. Słabsze odmiany - produkowane w Wielkiej Brytanii - będą dostępne z napędem na przednią oś oraz tylnym zawieszeniem w postaci belki skrętnej. 190-konny Juke może być napędzany przez przednie koła. Flagowa wersja - wytwarzana w Japonii - otrzyma elektronicznie sterowany system All-Mode 4x4-i, bezstopniową skrzynię biegów CVT Xtronic oraz wielowahaczowe zawieszenie tylnych kół. Edytowane 11 Lutego 2010 przez stevenson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 (edytowane) Połączenie Kia Soul ze Skodą Yeti. Ohyda!!! A i jeszcze z garbusem. Zabawka dla dzieci. Zdjęcia: www.motoryzacja.interia.pl/samochody/premiery/news/dziuk-dziwne-auto,1436983 Edytowane 11 Lutego 2010 przez sceptyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nie jest tak źle to jest właśnie ten Qazana, który jako prototym został pokazany parę lat temu. Tak jak myślałem, że go mało co zmienią w porównaniu z prototypem. Wcale nie jest taki ble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stevenson Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 myślę, że po "szoku" jakim był Kaszkaj to logiczna kontynuacja. Na pewno "ładniejszy" niż volkswagony 1 i podobne:):):):): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Jak zobaczyłem że ma mały bagażnik to już go nie chcę. Szkoda bo nie wygląda tak źle. Na pewno ładniejszy od Note/Tiida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Pod maską znajdą się silniki aliansu Nissan-Renault. Najsłabszy diesel 1.5 dCi osiąga 110 KM i 240 Nm. W gamie będą też dwa silniki benzynowe o pojemności 1,6 litra. Wolnossący z system podwójnych wtryskiwaczy dostarczy 117 KM i 157 Nm, natomiast turbodoładowany z bezpośrednim wtryskiem paliwa - 190 KM i 240 Nm. Słabsze odmiany - produkowane w Wielkiej Brytanii - będą dostępne z napędem na przednią oś oraz tylnym zawieszeniem w postaci belki skrętnej. 190-konny Juke może być napędzany przez przednie koła. Flagowa wersja - wytwarzana w Japonii - otrzyma elektronicznie sterowany system All-Mode 4x4-i, bezstopniową skrzynię biegów CVT Xtronic oraz wielowahaczowe zawieszenie tylnych kół. Świetnie, w QQ max. mamy 150 KM, w tym J. 190 KM. Proponuję jeszcze 220 KM do nowej Micry a do Patrola 90 KM. Bez sensu. Podobnie jak montowanie systemu All mode 4x4-i podczas gdy w QQ mamy zwykłęgo All modea Wygląda potwornie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Podwójne wtryskiwacze - czyli remoncik to 8 x 400 PLN za same wtryski. Technologia Renault ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martin Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ja mam takie mieszane odczucia Niby podobny stylistycznie do QQ a jednak inny, gdybym powiedział, że mi się nie podoba to bym siebie okłamywał. Tylne lampy nawiązują do Z370, przód natomiast to takie "zdziwaczenie" swoją drogą przyciąga uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stevenson Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 drążę swoje.... co to za cudny silnik ze 190 konikami???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Brevka Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 (edytowane) drążę swoje.... co to za cudny silnik ze 190 konikami???????? Z oficjalnego, anglojęzycznego oświadczenia Nissana: Całkowicie nowy, benzynowy motor R4 16V (MR16DDT) 1600ccm o bezpośrednim wtrysku paliwa z turbosprężarką i intercoolerem, Twin VTC (zmienne fazy rozrządu na wylot i dolot), 140kW i 240Nm, lekka konstrukcja ze stopów o niskim współczynniku tarcia, popychacze zaworów o bardzo niskim współczynniku tarcia - DLC (Diamond Like Carbon), jeden z najbardziej wydajnych w swojej klasie, porównywalny wydajnością do 2500ccm ale o dużo niższym apetycie na paliwo. PS zapraszam do odwiedzania bloga z pierwszego postu, naprawdę dużo ciekawych informacji Edytowane 12 Lutego 2010 przez Brevka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 taki jakis dziwny, mi sie nie podoba, gdyby nissan sam projektowal ten samochod byl by ladniejszy, ale taki nie jest bo renowka wtykala palce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stevenson Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 myślę, że to będzie tak jak z iphonem i innymi takimi "cudami".... wszyscy niby nimi gardzą i wyśmiewają, ale robią swoje na wzór i podobieństwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edo Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 A mnie się podoba i to bardzo. Na bank będzie na ulicach wzbudzać sensacje i wyróżniać się spośród nudnych i klasycznych kształtów. Duży plus dla Nissana za odwagę w projektowaniu, szkoda tylko ze bagażnik taki malutki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Pomieszanie Micry, QQ, Murano, a tylnie światła na pierwszy rzut oka, jak wyjęte z Volvo C30. Oj grubo przekombinowali. Tak to jest jak się chce wszystkiego po trochu, a wychodzi TO Mi tu gdzieś się jeszcze zaplątał poprzedni model Infiniti FX35/45. Przód z kolei od nowego Forda T-Birda, hehe. Ogólnie to wygląda, jak by był kompletnie pozbawiony stylu. Jak to powiedzieli w pewnym filmie: "Z twarzy podobny zupełnie do nikogo". :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OLD HOUSE Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Witam Rzeczywiście JUKE wygląda jak podążający linią QQ. Ma ten sam dziwny styl, który teraz szokuje, a w końcu się spodoba. Ma w sobie coś. Mnie zastanawia coś innego. Płyta podłogowa ma tą samą wielkość co w NOTESIE, który miejsca w środku ma pod dostatkiem. Podobny jest jednak do QQ, który ma większą płytę podłogową, a miejsca w środku subiektywnie mniej (moim zdaniem jest ciaśniejszy). Pytanie: Jak mały w środku będzie JUKE? Patrząc na wielkość bagażnika chyba bardzo. Ja cierpliwie poczekam na nowego NOTESA w wersji long (coś wielkością jak Verso lub Mazda 5 ). Pozdrawiam OLD HOUSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuke Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam Odświeżę trochę temat bo coraz więcej Juke na drogach można zobaczyć ja dzisiaj zrobiłem ponad 200km i jestem zadowolony z jazdy tym samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmx Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Patrząc na to auto - nazwa powinna być Nissan JOKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuke Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Ooo wreszcie oddzielna strona dla juka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Pomieszanie Micry, QQ, Murano, a tylnie światła na pierwszy rzut oka, jak wyjęte z Volvo C30. Oj grubo przekombinowali. Tak to jest jak się chce wszystkiego po trochu, a wychodzi TO Tylne światła jakby wyjęte z 370Z raczej... Jak zobaczyłem że ma mały bagażnik to już go nie chcę. Szkoda bo nie wygląda tak źle. Na pewno ładniejszy od Note/Tiida No faktycznie, Tilda jest tak piękna jak jej nazwa ha, ha, ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P11DK Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Jak dla mnie to juke i inne nowe auta Nissana to za duży kosmos. Wygląd jakoś mi nie leży. Mam nadzieje ze wrócą do produkcji Primery rezygnując z Qashqai'a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość violkabytom Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 :jump: A a odbieram w piątek,bardzo mi się podoba i polecam wszystkim,którzy nie boja sie oryginalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 26 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) Faktycznie otwierdzam posta powyżej pisanego ... Miałem bardzo krótką przyjemność gościć w progach Juke'a, sprawdziłem ilość miejsca za kierownicą oraz na tylnej "kanapie" - od razu nasunęła mi się myśl mojego autorstwa " Świat Kurduplki - Wszystko Małe !!!" W podsumowaniu mojej wypowiedzi powiem, iż auto jest nietuzinkowe, może być oryginalnym a być może eleganckim (ale nie na taką skale jak np. A8 od Audi, który w/w model bardzo mi się podoba). Cena - jak przystało na auto segmentu "dziwolongów" a nie np. Polo czy Fiesty. To atuto może być czymś więcej niż tylko autem na zakupy do "Biedronki" czy Lidla (to tak jakby kupić Lexusa LS - byłby obciach jeździć do dyskontu), może być czymś wyjątkowym ale myślę, ze tylko w mniemaniu kobiet. (i to drobnych) czytaj dla krasnali. To są moje wstępne wrażenia podparte chwilową obecnością, nie jazdą. Edytowane 26 Listopada 2010 przez B 52 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość violkabytom Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dla dwóch osób miejsca jest w sam raz, wydaje mi się, że nie jest mniej niż w Qashqai'u. Chyba nie wiesz o czym piszesz.Jechałeś tym autem??? Raczej nie .Ja mam 175 cm wzrostu , ważę ponad 90 kg i nie czuję się w moim JUKE jak "słoń w składzie porcelany".Proponuję na przyszłość nie wypowiadać się na temat ,o którym nie za wiele wiesz.Jedno jest pewne ,auto jest orginalne i przyciąga wzrok 80% osób.Pozdrawiam wszystkich JUKE maniaków.Do zobaczenia na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi