Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Blos problem z wolnymi obrotami

Dominik14

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki wlasnie problem-sruba od podparcia kurtyny musi byc na max wkrecona bo inaczej auto gasnie i ta mala sruba od wolnych nie da sie nic ustawic tak jakby wogole nie reagowala na to.Moj samochod to P11 Sr20de co moze byc przyczyna?Wczesniej w sunny na gazniku bylo ok-podparcie kurtyny wykrecone a tu taki psikus

Moze to przez waz ktory idzie do krokowca-wchodzi on w rure dolotowa powietrza zaraz za blosem i wszystko psuje zasysajac do kolektora powietrze i psujac podcisnienie przed i za blosem?Co o tym sadzicie?Macie moze fotki z sr20de jak blos jest zamontowany bo niestety tematu,,Blos gaźnik do gazu na forum juz brak''

A moze przewod idacy od krokowca dac pomiedzy blosem a przepustnica a nie tak jak teraz miedzy blosem a przeplywomierzem?

od jakiego krokowca ??

rura podcisnienia idąca z kolektora ssacego u mnie wchodziła w blos przed kurtyną jeśli chodzi oto odcinek od przepływki do blosa ...

Przy blosie nie powinno być żadnych krokowców gazowych zwężek itp ... Blos +Reduktor ale to chyba wiesz ,,,

Podcisnienie z kolektora ssacego o to mi chodzilo tylko to podcisnienie jest podlaczone pod silniczek krokowy(nie ten od gazu tylko ten regulujacy obroty przy silniku) i moje pytanie brzmi czy to podcisnienie ma byc miedzy blosem a przepustnica bo skowron.eu gosc tlumaczy zeby bylo miedzy blosem a przepustnica bo inaczej nie idzie ustawic wolnych obrotow

Problem rozwiazany-trzeba bylo przeniesc wezyk od silniczka krokowego(nie tego od lpg!)miedzy przepustnice a blos

• 11 miesięcy temu...

Podcisnienie z kolektora ssacego o to mi chodzilo tylko to podcisnienie jest podlaczone pod silniczek krokowy(nie ten od gazu tylko ten regulujacy obroty przy silniku) i moje pytanie brzmi czy to podcisnienie ma byc miedzy blosem a przepustnica bo skowron.eu gosc tlumaczy zeby bylo miedzy blosem a przepustnica bo inaczej nie idzie ustawic wolnych obrotow

Problem rozwiazany-trzeba bylo przeniesc wezyk od silniczka krokowego(nie tego od lpg!)miedzy przepustnice a blos

blos.PDF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...