myk Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam, Mam pytanie, do czego służą drobne plastikowe elementy montowane pod progami w okolicy przednich i tylnych wzmocnień pod podnośnik (w widoku bocznym mają przekrój korytka), i czy elementy te zamocowane w tylnej częsci pojazdu normalnie wykazują obluzowanie, tzn. mają taki luz montażowy jakby były źle spasowane z progiem i mogą swobodnie drgać i przemiszczać się w czasie jazdy np. na na skutek drgań lub przepływu powietrza w zakresie ok 0,5-1 cm w pionie i poziomie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Na prawdę nie wiem o czym piszesz,u mnie nie ma żadnych platikowych elementów pod spodem...owszem jest tylko taki mały detal włożony we wzmocnienie i zabezpiecza je przed błotem,to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 a ja i owszem mam Nawet jeden z nich po pół roku eksploatacji połamałem właśnie używając podnośnika. Potem dokonałem oględzin i stwierdziłem że jego dewastacja nie powinna raczej spowodować rozpadnięcia karoserii więc przeszedłem nad tym do tzw. porządku dziennego. Na razie nic z auta nie odpadło ani się nie oderwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myk Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Na prawdę nie wiem o czym piszesz,u mnie nie ma żadnych platikowych elementów pod spodem...owszem jest tylko taki mały detal włożony we wzmocnienie i zabezpiecza je przed błotem,to wszystko. Witam, Chodzi o te elementy plastikowe w kształcie rynienki jak w złączniku: Zastanawiało mnie tylko jaką pełnią funkcję? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 piękne powiększenia - trzeba się pomęczyć jeżdżąc myszką żeby wszystko zobaczyć - dokładnie to samo mam i połamałem. Może oznaczają miejsce gdzie wstawić podnośnik?? Wątpię aby pełniły jakąś szczególnie istotną funkcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 U mnie tego wogóle nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 jacko - ty kupiłeś później - może uznali że są zbędne i przestali montować? - bo ja nadal nie mogę doszukać się sensu tego ustrojstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.