Gość alicja Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam, jestem nowa, mam od niedawna Patrola Y60, w dokumentach mam napisane, że jest na 5 osób a posiadam 7 siedzeń z pasami. Auto sprowadzone z luksemburga, czy jest mozliwość zmiany w dokumentach samochodu na 7 osobowy. Jak to zrobić? Czy numer Vin to zawiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Jest możliwość zmiany. Dowiesz się w wydziale komunikacji lub na stacji diagnostycznej. Potrzebne będą badania stwierdzające, że masz zamontowane siedzenia + pasy - robi to stacja diagnostyczna i wydaje zaświadczenie i chyba jak pamiętam wniosek do wydziału komunikacji o zmianę ilości osób. Nie wiem jaki jest w tej chwili koszt. Ja w 2006 r. za dodatkowe siedzenie płaciłem ok. 140 zł. Potem zatwierdzają i wbijają w dowód zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Powinno dać radę przy zerówce. Jak fotele są fabryczne, to mają taką homologację. Bo w niektórych krajach jest tak, żeby dostosować auto, żeby było jako ciężarówka wyjmuje się fotele i przechodzi przegląd w danym kraju. A później przy sprzedaży z powrotem montuje się wyjęte fotele. Widziałem takie auta w Holandii, Dani więc w Luksemburgu też może tak być. Tylko to jest przy fabrycznych fotelach, tych w bagażniku składanych na boki. Powinno tak dać radę beż żadnych opłat przy zerówce w Polsce. robiłem tak z busami które były przystosowane, miały uchwyty w podłodze i szyby fabrycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alicja Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 We wrześniu 2008 kupiłem swojego traktorka (pochodzenie z polskiego salonu), był zarejestrowany jako ciężarowy (na 4os.), założona kratka, i zdemontowane: środkowy fotel i jego pas bezpieczeństwa. Zadzwoniłem do wydziału komunikacji, zapytałem o stacje posiadające uprawnienia do przeróbek i homologacji, przed moim zakupem poprzedni własciciel zdemontował kratkę, to nie miałem za dużo zabawy, podjechałem do stacji diagnostycznej, gościu z obsługi potwierdził, że tylko trzeba wstawić środkowy fotel i zamontować pas do niego, sprawdził że są, i fotel, i pas, i śruby mocujące, i zapytał czy "się bawimy", czy może chcę sam sobie to na spokojnie zamontować, potwierdziłem, że sam dam sobie radę, wystawił stosowne papirki, kosztowało mnie to ok 180 PLN. Papirki z homologacji dopiąłem do pozostałej pepierologii złożonej w wydziale komunikacji, i w dowodzie rejestracyjnym mam już wpis na 5 os. Wszystko gładko i bezboleśnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 No właśnie pochodzenie z polskiego salonu... Z zagranicy jest łatwiej. Wystarczy na zerówkę zamontować fotele i do przodu. I tak za nią płacisz a więc wychodzi podobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.