Felson Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Witam Poszukuję kompletnego zewnętrznego lusterka lewego (kierowcy), to pokłosie zaatakowania mojej mikry przez tira (lewy bok zniszczony). Na Allegro leży mnóstwo lusterek z demontażu ale większość z Anglików. No i pytanie, czy lusterko kompletne z Anglika będzie odpowiednie do wersji europejskiej, czy może ma inny zakres odchylenia lub inne wyprofilowanie zwierciadła? Chodzi mi lusterko manualne ze zwykłym szkłem, bez podziału na dwie osobne strefy. A może lepiej po prostu kupić nowy zamiennik w sklepie, cena podobna tzn. około 50 zł + przesyłka. I pytanie pomocnicze, czy były różnice w lusterkach w modelach przed i po lifcie (mam model 2001)? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miela Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 z tego co wiem jest różnica w kątach. Ja ostatnio miałem bliski kontakt ale z osobówką i lusterko poszło. Pojechałem na szrot i za 50 złotych kupiłem sobie używane od europejskiej wersji. I jak patrzyłem na allegro to te zamienniki nowe wyglądają według mnie trochę inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 tak, angliki mają mniejszy kąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 przy maksymalnym wychyleniu na zewnątrz będziesz widział swoją klamkę. Zrób eksperyment: usiądź na miejscu pasażera i spróbuj ustawić sobie prawe lusterko,będzie podobny efekt tak, angliki mają mniejszy kąt. Nie mają mniejszych kątów po prostu ma inne kąty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Czyli tak jak przypuszczałem, nie będzie pasować. Dziękuję wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.