Gość Maciek78 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Mam taką właśnie wątpliwość. Kupiłem Sunny niby z 1995 ale teraz jak czytam o tym modelu to od 1993 był już na wtrysku. Więc czy to jest możliwe, aby model z 1995 r. (tak jest w briefie - model z Niemiec) był na gaźniku? Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 a po czym wnosisz ze masz gaznik? pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Kurcze, spec w serwisie Nissana mi tak powiedział. A że ja się nie znam to już sam nie wiem. Niby jest tam 16V ale takie coś okrągłe też jest. No i gostek mi powiedział że to gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gulash Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Wtrysk bedzie wyglodal mniej wiecej nastepujaca : ponizej filtra powietrza bedzie rurka rownolegle do silnika i bedzie podlaczona do 4 grubszych rur prowadzacych do samego silnika. Przy silniku w kazda z tyc rur bedzie wsadzone takie "cos" z z kabelkiem. Natomiast gaznik ma wieksza obudowe filtra. Pod nia jest kostrobaty kawal aluminium z wystajacymi na wszystykie strony roznymi wihajstrami :wink: Bedzie troche rurek i sporo kabli a calosc bedzie sprawiala wrazenie ze jest wielkosci polowy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Kurde, czyżby mechanico z serwisu był nieobeznany?? Wtrysk jest na miejscu, gaźnik natomiast to takie małe cuś (promień gdzieś ok, 10 cm) zaraz po prawej stronie od ostatniej rurki wtrysku, pomiędzy filtrem a rurkami od zaworów. Kolor ma jasnobrązowy i wychodzą z niego 2 rurki do góry i jedna na bok, w lewo. Pod samym filtrem mam jeszcze ze 3-4 "kółeczka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 najlepiej zrob fotke komory silnika i zapodaj na forum mysle ze znajdzie sie ktos kto stwierdzi czy to gaznik czy wtrysk pozdro 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Chyba jedyne wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Gaźnikowy samochód ma okrągły filtr powietrza, a na wtrysku prostokątny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hermol Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 witam Przemek78 w tamtym temacie chyba Cie zle zrozumialem,, dawaj fote to oblookamy co ty tam masz pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hermol Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 sorry za pomylke Maciek78 a nie Przemek78, no coz caly dzien grzebania w nysie daje o sobie znac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 A mnie sie wydaje,że masz wtrysk, tylko zwyczajowo układ dolotowy z przepustnicą mechanicy nazywają gaźnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 bedzie fota to sie oceni na 100% bo tak to mozna gdybac i gdybac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hermol Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 dokladnie fota to fota ale i tak niemozliwe!!!! zeby seryjnie zamontowany tam byl gaznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 dokladnie fota to fota ale i tak niemozliwe!!!! zeby seryjnie zamontowany tam byl gaznik Zanim kupiłem Almerę interesowałem się Sunnym i koniecznie chciałem mieć na wtrysku(lepiej pod lpg). Z tego co wiem, to Nissan w 93 definitywnie zastąpił gaźnik wtryskiem... Pozdrawiam właściciciel aut, którymi Nissan podbił Europę (przynajmnej tę biedniejszą ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hermol Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 dokladnie szkoda ze w moim nie mam wtrysku bo na gazniku to mi sporo lyka i wachy i gazu no i ten caly osprzet do gaznika + te uklady podcisnienia ehhhhh :D:D pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek78 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Jutro będzie fotka to postaram się zapodać ją na forum. Jeszcze raz dzięki Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasz914 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Ostatnio kupiłem sunniaczka 1,4 16v jest z 93 roku i przyznam szczerze że bardzo się zdziwiłem (zeby nie napisac załamałem) że taki Japoński wynalazek jest na gaźnik Byłem przekonany że jest na wtrysku.. tak jak almera 95-00. Myślałem ze silnik jest taki sam tzn obudowa moze się czymś róznic ale nie bedzie na gaźnik... A teraz mam pytanie czy duzo gorszy jest ten silnik na gaźnik od tego na wstysku co miały sunny od 94 albo almery( to samo)..??? są bardziej awaryjne lub wolniejsze? ogólnie moze ktos wie czy jest między nimi duza różnica? nie znam się za bardzo na tym więc mogłem pomylić jakies nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Palladino19 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Niczym praktycznie sie nie rózni tylko tym ze te na wtrysku mialy wiecej koni troszke. gaźnik chyba 75 a wtrysk 87 cos takiego. W kazdym razie jezdzilem jednym i drugim i nie odczuwam róznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) no chyba że z "niemcowni", to tam wtryskowe 1,4 też były 75 konne gaźnikowe (podobno) więcej palą Edytowane 6 Lutego 2010 przez momopole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi