Gość nightstalker Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 jak w temacie mam problem: a mianowicie gdy silnik jest zimny to postój na światłach kończy się zgaśnięciem silnika (cały czas muszę trzymać nogę na gazie co jest uciążliwe bo potrafi zgasnąć nawet przy hamowaniu). Gdy się rozgrzeje problem znika. co robić aby wyeliminować ten problem? z góry dzięki i pozdrawiam Night odświeżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 a jakie masz te wolne obroty przy ktorych silnik gasnie ? moze wystarczy podniesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Polecam lekturę http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59518-p11-td-ganie-silnik-gdy-szybko-zdejmuje-noge-z-gazu/page__view__getnewpost Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zylozbindugi Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Cześć, ja mam to samo. Na wolnych obrotach gaśnie i żeby odpalić to muszę odrobinę gazu dać bo nie odpali. Praktycznie to trzeba cały czas trzymać go na 1000 obr, bo tylko puścić gaz to gaśnie... Czujnik położenia wału na sto procent dobry, ale i tak jeżdżę na odlaczonym czujniku bo na odlaczonym nie gaśnie tylko trochę faluja obroty i szarpie poniżej 2tys obr. Nie ma żadnych błędów, sprawdzałem. Dodam że wymieniany był słupek z głowica bo pasek rozrządu pękł... Przekładany był osprzęt, wiadomo pompa tez. Wcześniej wszystko było ok. Pomóżcie bo nie wiem co się dzieje. Pompa to zexel, 97rok primerka... Może znacie jakiegoś dobrego majstra, warsztat do 100 km od siedlec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byczynho Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nastawnik do regeneracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.