Gość miko Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam, mam problem z "odpaleniem" samochodu (Nissan Almera 1,5 benzyna, 2003 rok). Wymieniłem akumulator, problem pozostał... Usłyszałem, że może być to problem alarmu (miewałem z nim problemy)- Alarm challenger NATS. Samochód mam unieruchomiony, jak można samodzielnie WYŁĄCZYĆ alarm, jakieś zworki albo coś, i gdzie tego szukać ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzech Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam, mam problem z "odpaleniem" samochodu (Nissan Almera 1,5 benzyna, 2003 rok). Wymieniłem akumulator, problem pozostał... Usłyszałem, że może być to problem alarmu (miewałem z nim problemy)- Alarm challenger NATS. Samochód mam unieruchomiony, jak można samodzielnie WYŁĄCZYĆ alarm, jakieś zworki albo coś, i gdzie tego szukać ? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Powinieneś na alarmie mieć kluczyk i za jego pomocą go "rozbroić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Powinieneś na alarmie mieć kluczyk i za jego pomocą go "rozbroić" bzdura,kluczyk jest tylko do wyłączenia syreny,a żeby wył.alarm to jest procedura.ukryty przycisk(najczęściej z lewej strony w skrzynce bezpieczników)wiem że musiałem przytrzymać przycisk kilka sekund na włączonym zaplonie przy otwartych drzwiach.ale glowy nie daję jak to było dokładnie,almerę sprzedałem i z instrukcją.ale w a.s.o. na bank ci powiedza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro91 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 bzdura,kluczyk jest tylko do wyłączenia syreny,a żeby wył.alarm to jest procedura.ukryty przycisk(najczęściej z lewej strony w skrzynce bezpieczników)wiem że musiałem przytrzymać przycisk kilka sekund na włączonym zaplonie przy otwartych drzwiach.ale glowy nie daję jak to było dokładnie,almerę sprzedałem i z instrukcją.ale w a.s.o. na bank ci powiedza sprawdzał ktoś ten sposób wyłączenia alarmu?? mi czasem swiruje alarm, wszystko dziala, ale non stop swieca sie awaryjne-syrenka odlaczona z kluczyka. chce wylaczyc alarm calkowicie gdyz i tak mam odciecie zaplonu z ukrytego przelacznika-odcieta pompa paliwa i stacyjka... wiec alarm mi nie jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.