Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak wyłączyć alarm challenger NATS

Gość miko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z "odpaleniem" samochodu (Nissan Almera 1,5 benzyna, 2003 rok). Wymieniłem akumulator, problem pozostał... Usłyszałem, że może być to problem alarmu (miewałem z nim problemy)- Alarm challenger NATS. Samochód mam unieruchomiony, jak można samodzielnie WYŁĄCZYĆ alarm, jakieś zworki albo coś, i gdzie tego szukać ?

Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

Witam, mam problem z "odpaleniem" samochodu (Nissan Almera 1,5 benzyna, 2003 rok). Wymieniłem akumulator, problem pozostał... Usłyszałem, że może być to problem alarmu (miewałem z nim problemy)- Alarm challenger NATS. Samochód mam unieruchomiony, jak można samodzielnie WYŁĄCZYĆ alarm, jakieś zworki albo coś, i gdzie tego szukać ?

Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.

Powinieneś na alarmie mieć kluczyk i za jego pomocą go "rozbroić"

Powinieneś na alarmie mieć kluczyk i za jego pomocą go "rozbroić"

bzdura,kluczyk jest tylko do wyłączenia syreny,a żeby wył.alarm to jest procedura.ukryty przycisk(najczęściej z lewej strony w skrzynce bezpieczników)wiem że musiałem przytrzymać przycisk kilka sekund na włączonym zaplonie przy otwartych drzwiach.ale glowy nie daję jak to było dokładnie,almerę sprzedałem i z instrukcją.ale w a.s.o. na bank ci powiedza

• 1 rok później...

bzdura,kluczyk jest tylko do wyłączenia syreny,a żeby wył.alarm to jest procedura.ukryty przycisk(najczęściej z lewej strony w skrzynce bezpieczników)wiem że musiałem przytrzymać przycisk kilka sekund na włączonym zaplonie przy otwartych drzwiach.ale glowy nie daję jak to było dokładnie,almerę sprzedałem i z instrukcją.ale w a.s.o. na bank ci powiedza

sprawdzał ktoś ten sposób wyłączenia alarmu?? mi czasem swiruje alarm, wszystko dziala, ale non stop swieca sie awaryjne-syrenka odlaczona z kluczyka. chce wylaczyc alarm calkowicie gdyz i tak mam odciecie zaplonu z ukrytego przelacznika-odcieta pompa paliwa i stacyjka... wiec alarm mi nie jest potrzebny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...