muchamati2 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam mam pytanie odnośnie światła cofania w tino... czy wszedzie jest jedno??? Myślałem ze mi sie żarówka spaliła i rozebrałem ta lampe gdzie nie było swiatła i okazało sie ze tam nie ma nawet gniazda ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Nie czytałeś najdłuższego wątku?! Był tam poruszany ten problem/temat. Wychodzi na to, że chyba wszystko zależy skąd pochodzi auto, w więksości przypadków jest tak, jak u Ciebie, czyli tylko światło wsteczne z lewej strony. Ja mam auto pochodzenia krajowego, i mam światła wsteczne w obu słupkach, i przyznam że po zmroku jest to bardzo pomocne. Jak podejrzewam, jeżeli ktoś nie ma u siebie prawego wstecznego, to wystarczy zdiąć prawy boczek/ściankę bagażnika (3 śruby), sprawdzić układ kabli na kostce, czy jest zasilanie dla wstecznego (bez zaglądania w serwisówkę, można porównać z kostką z lewej strony), jeżeli jest to wystarczy tylko kupić prawy zespół lamp wyposażony w żarówkę wstecznego, i podmienić. Jeżeli brak na prawej kostce kabli, to już trochę więcej gimnastyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Lewe światło sam dorabiałem. Za tapicerką w bagażniku jest kostka z tym kablem zakończona ślepo, więc trzeba poświecic dobrą godzinkę i dobic sobie światełko puszczając ze 40cm kabla. Swiatło tym bardziej potrzebne ponieważ lampy w Tino sa wysoko umiesczone i nie oświetlają bezpośrednio blisko pojazdu za nami. Polecam zabrac sie za to ale blizej wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 No to chyba się z leksza zakręciłem, bo myślałem, że w Tino pojedyńcze światełko cofania to jest po lewej stronie - wychodzi na to, że jednak po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Podpinalem tam gdzie jest wlew paliwa -gdzies mialem tez fotki tego mechanizmu drzwiczek oraz umiejscowienie kostki elektrycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissantino Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Podpinalem tam gdzie jest wlew paliwa -gdzies mialem tez fotki tego mechanizmu drzwiczek oraz umiejscowienie kostki elektrycznej. Potwierdzam ..... w moim Tino 2001 2,2 lampka cofania z prawej strony ( oczywiście świecąca jak drążkiem zmiany biegów pomanipuluję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.