Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Światło cofania w tino

muchamati2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie odnośnie światła cofania w tino... czy wszedzie jest jedno??? Myślałem ze mi sie żarówka spaliła i rozebrałem ta lampe gdzie nie było swiatła i okazało sie ze tam nie ma nawet gniazda ;(

Nie czytałeś najdłuższego wątku?!

Był tam poruszany ten problem/temat. Wychodzi na to, że chyba wszystko zależy skąd pochodzi auto, w więksości przypadków jest tak, jak u Ciebie, czyli tylko światło wsteczne z lewej strony. Ja mam auto pochodzenia krajowego, i mam światła wsteczne w obu słupkach, i przyznam że po zmroku jest to bardzo pomocne. Jak podejrzewam, jeżeli ktoś nie ma u siebie prawego wstecznego, to wystarczy zdiąć prawy boczek/ściankę bagażnika (3 śruby), sprawdzić układ kabli na kostce, czy jest zasilanie dla wstecznego (bez zaglądania w serwisówkę, można porównać z kostką z lewej strony), jeżeli jest to wystarczy tylko kupić prawy zespół lamp wyposażony w żarówkę wstecznego, i podmienić. Jeżeli brak na prawej kostce kabli, to już trochę więcej gimnastyki.

Lewe światło sam dorabiałem. Za tapicerką w bagażniku jest kostka z tym kablem zakończona ślepo, więc trzeba poświecic dobrą godzinkę i dobic sobie światełko puszczając ze 40cm kabla.

Swiatło tym bardziej potrzebne ponieważ lampy w Tino sa wysoko umiesczone i nie oświetlają bezpośrednio blisko pojazdu za nami.

Polecam zabrac sie za to ale blizej wiosny.

No to chyba się z leksza zakręciłem, bo myślałem, że w Tino pojedyńcze światełko cofania to jest po lewej stronie - wychodzi na to, że jednak po prawej.

Podpinalem tam gdzie jest wlew paliwa -gdzies mialem tez fotki tego mechanizmu drzwiczek oraz umiejscowienie kostki elektrycznej.

Potwierdzam ..... w moim Tino 2001 2,2 lampka cofania z prawej strony ( oczywiście świecąca jak drążkiem zmiany biegów pomanipuluję)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...