elsebo Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Witam wszystkich. Dzisiaj rano korzystając z dodatniej temperatury postanowiłem wyszorować w końcu samochód. Wyjechałem na podjazd, podłączyłem Karcher-a i jazda... W trakcie spłukiwania dostrzegłem dziurę w nadkolu (fotka). Autko mam dopiero kilka miesięcy i myjka ciśnieniowa była używana przy nim pierwszy raz. Nie sądzę, że to myjka...raczej jakiś kamyk. Jak sądzicie? Coś nie halo z tymi plastikami...? Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
JACEK1952 Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Oczywiście,że kamień i prawdopodobnie niska temperatura powodująca kruchość tworzywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elsebo Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Dzięki Jacek Tak jak myślałem gwarancja nie obejmuje tego przypadku (uszkodzenie mechaniczne). Za to jak już się dowiedziałem, koszt nowego nadkola 78818JD00A jest mały ~35zł http://nissan4u.com/...illustration_1/ Swoja drogą zastanawiam się jak koledzy 4x4 dają radę poza asfaltem, skoro mi na drodze utwardzonej po kilku m-cach wywaliło dziurę w nadkolu? Może jednak coś nie do końca halo z jakością tych plastikowych nadkoli? Może kupić od razu kilka... Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buba1996 Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 kamień na bank bo masz nierówną strukturę gdybyś dojechał karcherem to pewnie nadkole by pękło a nie wypadł kawałek... swoją drogą to słaby musi być plastik ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.