NUREK MAV Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam Jesteśmy w trakcie poszukiwania auta GR LONG 98-02 r i zastanawiamy sie nad zaletami i wadami tej skrzyni?! Mamy jeszcze wątpliwości nad silnikiem 2,8 czy 3,0 D autko będzie wykorzystywane w ruchu codziennym oraz wyjazdach terenowych łaczonych z przygodą. Użytkownicy tych aut na pewno mogą sie podzielić swoimi spostrzeżeniami w w/w temacie. Dzięki za odpoiedzi/podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Uważaj na diesle 3 litrowe z początku produkcji, później je poprawiono. Teraz niech się koledzy od Patroli wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Jak z zagranicy to popatrz czy silnik był zmieniany (powinna być notka w książce ale i po vinie można). W automacie daje radę, nie będziesz wachlować w terenie. Spalanie w mieście koło 15-16 litrów. Ale jeżeli chcesz mieć autko na lata poszukaj 4,2. Inna cena ale i inny komfort jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rowinx Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 miałem kilka y61 dwa z silnikami 2,8 muł ale w miarę żywotny za to 3,0 di we wszystkich wymieniałem silniki , wada fabryczna wyrabiają się wałki wyrównujące i jest to nie do naprawy, więc na przyszłość szukaj silnika po 2005 roku koszy ok 6000 do 10000 automat w tych autach jest świetny i godny polecenia, a żeby mieć pewność co do zakupionego auta kup za granicą z padniętym silnikiem i wymień powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Mam Patrola 2006 z manualną skrzynią ... Właśnie wrzuciłem V8 z automatem ... automat w Patrolach jest nie do zamordowania Przenoszą z powodzeniem po 400 koni Ogólnie polecam automatyczną skrzynię Bardzo prosta w konstrukcji , w 100 % mechaniczna 4 biegówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.