Gość ronin46 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Witam. Jestem nowy na tym forum, jestem posiadaczem bordowego nissana BlueBird z 88r. w papierach jest 81r. pierwsza rejestracja 91r. a silnik był diesla i wsadził poprzedni wlasciciel benzynke 2.0 Egi. To Tyle, przechodze do mojego problemu, otóż chciałem wymienic amortyzatory z tyłu w moim BB, jednak nie wiem jak wyciagnać wkład amortyzatorów z wachacza.. Prosze o pomoc bo nie wiem co go tam trzyma i nie moge sobie poradzic Myslalem nad wyciagnieciem amora razem z calym wachaczem i bebnem ale duzo roboty i trzeba linke recznego odpinac, rurke od hamulców i sporo srób wykrecic min. drazek stabilizatora wszystkie 3 wachacze itd... Jeśli ktoś wie jak wyciagnać wkład amortyzatora z tego wachacza prosze o pomoc. Oto zdjecia: Takie coś znajduje sie za amortyzatorem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klfsolec Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 wkład masz wykręcany od góry a nie od dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin46 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 od góry są 3 śruby od łozyska amortyzatora i jedna duza na srodku trzymająca kielich.. A on mi na dole wyjść nie chce, te 3 śruby odkrecic to ja nie mam problemu. Ja mam problem z wyciagnieciem całego amortyzatora.. wkład to potem sobie wyciagne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klfsolec Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 zgadza się to musisz odkręcić i ściągnąć sprężynę a tam gdzie się kończy korpus a zaczyna tłok jest nakrętka trzeba ją wykręcić i wyciągasz wkład niestety ale samego amora nie wyciągniesz musisz rozkręcać wszystko na dole jest przykręcony na 4 śruby w bębnie tak że musisz rozkręcać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin46 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 czekaj, bo nie bardzo rozumiem. Odkrecam u góry 3 sruby i tą na srodku trzymajaca kielich caly ? przeciez mi to sie rozwali na samochodzie wszystko, po 2 nie ma tam miejsca zeby te sprezyny scisnac i nie wyciagne jej bo mi miejsca braknie opisz dokladnie ktore sruby rozkrecac i co wyciagnac bo sprezyna przeciez nie wyjdzie jak zrobie tak jak powiedziales, ja chcialbym caly amortyzator wymontować z tego wachacza chyba ze to jest zespolone i w tej obudowie w srodku idzie wklad. (dobrze zrozumialem ?) tak sciagnalem beben i tam są 4 sruby, myslalem jednak ze jest jaki prostrzy sposob zeby wyciagnac ten wkład z tego calego wachacza (zwrotnicy) co trzyma beben, jednak trzeba to wszystko rozkrecac? bo chcialbym tez wymienic sprezyny glownie na tym mi zalezy i jak to zrobic w najprostrzy sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.