Gość stan Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Hej Mam od weekendu problem z moja Micrą. Otóż w czasie jazdy na trasie zapalila mi sie lampka check engine, żadnych zmian nie zauważyłem, dojechałem do domu. Pierwsze zdziwienie przy tankowaniu, spalił w trasie 9 litrów na 100km gdy normalnie w miescie pali 7. rano zdziwienie drugie na zimnym silniku prawie w ogóle mocy (tak naprawdę zimnym, -10 stopni). jak się nagrzał jeździ normalnie,wracając z pracy mimo że lampka ssania swiecila auto zachowywalo sie na moje oko normalnie, wyraźnie o mróz chodziło. komputer wykazał Code PO171 Fuel System Lean B1 (uboga mieszanka??) moze to sonda lambda tylko dlaczego mam w takim razie taki problem tylko na mrozie? pomocyyyyy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Przepraszam, ale gdzie jest lampka ssania w K 12 ? Silnik jaki masz to diesel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stan Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Przepraszam, ale gdzie jest lampka ssania w K 12 ? Silnik jaki masz to diesel ? niebieska lampka temperatury silnika benzyniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 niebieska lampka temperatury silnika benzyniak Ok, już wiem. Sorry, że nie na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MESJASZ Opublikowano 8 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2010 Hej Mam od weekendu problem z moja Micrą. Otóż w czasie jazdy na trasie zapalila mi sie lampka check engine, żadnych zmian nie zauważyłem, dojechałem do domu. Pierwsze zdziwienie przy tankowaniu, spalił w trasie 9 litrów na 100km gdy normalnie w miescie pali 7. rano zdziwienie drugie na zimnym silniku prawie w ogóle mocy (tak naprawdę zimnym, -10 stopni). jak się nagrzał jeździ normalnie,wracając z pracy mimo że lampka ssania swiecila auto zachowywalo sie na moje oko normalnie, wyraźnie o mróz chodziło. komputer wykazał Code PO171 Fuel System Lean B1 (uboga mieszanka??) moze to sonda lambda tylko dlaczego mam w takim razie taki problem tylko na mrozie? pomocyyyyy pozdrawiam ZA DUZO KOMBINUJESZ WYKASUJ BŁAD JAK SIE ZNOWU ZASWIECI TO JEDZ NA DIAGNOSTYKE NIECH CI POWIEDZA KTÓRA SONDA I WYMIEŃ WADLIWA SONDE I P0 SPRAWIE NIE ROZTRZASAJ GÓWNA NA ATOMY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcu Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Witam, z góry przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale ostatnio ze swoją Micrą mam dokładnie ten sam problem. Tak więc czy komp i wykasowanie błędu wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.