Guest stan Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Hej Mam od weekendu problem z moja Micrą. Otóż w czasie jazdy na trasie zapalila mi sie lampka check engine, żadnych zmian nie zauważyłem, dojechałem do domu. Pierwsze zdziwienie przy tankowaniu, spalił w trasie 9 litrów na 100km gdy normalnie w miescie pali 7. rano zdziwienie drugie na zimnym silniku prawie w ogóle mocy (tak naprawdę zimnym, -10 stopni). jak się nagrzał jeździ normalnie,wracając z pracy mimo że lampka ssania swiecila auto zachowywalo sie na moje oko normalnie, wyraźnie o mróz chodziło. komputer wykazał Code PO171 Fuel System Lean B1 (uboga mieszanka??) moze to sonda lambda tylko dlaczego mam w takim razie taki problem tylko na mrozie? pomocyyyyy pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
B 52 Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Przepraszam, ale gdzie jest lampka ssania w K 12 ? Silnik jaki masz to diesel ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest stan Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Przepraszam, ale gdzie jest lampka ssania w K 12 ? Silnik jaki masz to diesel ? niebieska lampka temperatury silnika benzyniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
B 52 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 niebieska lampka temperatury silnika benzyniak Ok, już wiem. Sorry, że nie na temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MESJASZ Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Hej Mam od weekendu problem z moja Micrą. Otóż w czasie jazdy na trasie zapalila mi sie lampka check engine, żadnych zmian nie zauważyłem, dojechałem do domu. Pierwsze zdziwienie przy tankowaniu, spalił w trasie 9 litrów na 100km gdy normalnie w miescie pali 7. rano zdziwienie drugie na zimnym silniku prawie w ogóle mocy (tak naprawdę zimnym, -10 stopni). jak się nagrzał jeździ normalnie,wracając z pracy mimo że lampka ssania swiecila auto zachowywalo sie na moje oko normalnie, wyraźnie o mróz chodziło. komputer wykazał Code PO171 Fuel System Lean B1 (uboga mieszanka??) moze to sonda lambda tylko dlaczego mam w takim razie taki problem tylko na mrozie? pomocyyyyy pozdrawiam ZA DUZO KOMBINUJESZ WYKASUJ BŁAD JAK SIE ZNOWU ZASWIECI TO JEDZ NA DIAGNOSTYKE NIECH CI POWIEDZA KTÓRA SONDA I WYMIEŃ WADLIWA SONDE I P0 SPRAWIE NIE ROZTRZASAJ GÓWNA NA ATOMY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marcu Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Witam, z góry przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale ostatnio ze swoją Micrą mam dokładnie ten sam problem. Tak więc czy komp i wykasowanie błędu wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.