panadolini Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 tak ma zrobioną pokrywę nasz kolega Pietrekp10. Zdjęcie jeszcze w czasie prac wykończeniowych i słabej jakości ale efekt na żywo super. czym jechał? Autosolem czy jakas kostka? Pastą polerską do lakieru i filcem na wiertarce (na wysokich obrotach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -HrrobRy- Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 sa rozne sposoby... ja np. wykorzystałem papier scierny. Na poczatek mycie: rozpuszczalnik NITRO pędzelek i szmatka. Pozniej papierem 800 na mokro, zbieranie brudow zanieczyszczen i przebarwien. Nastepnie papier 1500 rowniez na mokro, zbieranie delikatnych rys po osiemsetce i koncowa obróbka. Nastepnie pasta polerska "Glasurit", lakiernicza do finalnego dopieszczenia i nablyszczenia. A na koniec cos zeby tego efektu szlak nie trafil po uplywie miesiaca lub dwoch... czyli lakier bezbarwny, nakladany pistoletem, dwie warstwy. pozostawic do wyschniecia, i zalozyc wraz z NOWĄ uszczelka efekt satysfakcjonujacy, w pelni nawilzona skora i piling naskórka prawej reki aha no i pokrywa blyszczaca tez przy okazji. aha tak na marginesie ma ktos zalatwic pokrywe kolektora wydechowego?? bo w Autolandzie wyslali mnie do serwisu... a tam pewnie beda chcieli kosmiczne pieniadze. tak jak ostatnio za termostat 200 zl :029: chyba ich pogielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Pastą polerską do lakieru Autosol duuuuzo lepszy do aluminum, ewentualnie w kostkach [ Dodano: Nie 21 Wrz, 2008 01:55 ] lakier bezbarwny do aluminium polerowanego? po pierwsze primo stracisz połowe polerki, a po drugie odpadnie szybko, bo nie ma sie czego trzymac :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -HrrobRy- Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 odpadnie szybko poprostu trzeba pomalowac tak zeby nie odpadlo. dam znac jak odpadnie bo poki co nic na to nie wskazuje. polysku tez nie stracilem po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 polysku tez nie stracilem po pomalowaniu ciekawe jak byla wypolerowana ta pokrywa ;-) Bombel, ale malowałeś polerowaną pokrywę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Polerowana tylko papierem sciernym no chyba ze tak ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 miałem czerwoną, xkarol ma niebieską w srebrne gwiazdeczki j, a ja mam czarną- ni cholery koni nie przybywa, ale jak wygląda... Tak przy okazji, co ta biedna pokrywa ma do tuningu optycznego? Jak sie spoirzy na nowe motorki, to my mamy zwykłą sieczkarnię, tylko one biegają dużo lepiej niż te odpicowane plastikiem nówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 odpicowane plastikiem nówki a bleeeee :563: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość -HrrobRy- Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 ciekawe jak byla wypolerowana ta pokrywa dosc precyzyjnie tak jak pisalem papierami 800 i 1500 +pasta. perfect takes time, w tym przypadku time to 8 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 -HrrobRy-, moim zdaniem odpadnie klar ale pozyjemy zobaczymy - oby nie :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 a u mnie wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 puchacz_2008, czym polerowałeś? chodzi mi o pastę oraz o to czy ręcznie czy mechanicznie? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 papierkiem ściernym a następnie pastą AUTOSOL (Coobcio ja kiedys polecał) i polerowałem ręcznie, szmata w dłoń i do boju lipass, a co chcesz u siebie coś takiego zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 lipass, a co chcesz u siebie coś takiego zrobić ?? jestem ciekaw jak by wyszło jak byś pojechał filcem na wiertarce tę pokrywę :diabel2: kiedyś amatorsko bawiłem się w polerowanie takich pierdółek w swoim aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 filcem na wiertarce było by Jeszce lepiej ale jakoś nie miałem czasu podskoczyć do sklepu po ten filc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 autosol to niesamowita sprawa heh nawet nie myślcie o pastach do lakieru równie dobrze pastą do zębów można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 autosol to niesamowita sprawa popieram, również jestem pełen podziwu dla tej pasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 moja zabawa z felgą + Autosol :one: : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 lipass, elegancko, ja u siebie w 2 felgach juz rant wypolerowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 ROKI, na ranty najlepszy sposób - przód w górę, zapinasz 2-gi bieg i tylko dociskasz szmatkę (filc) do felgi :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 lipass, no ja to musialem najpierw klar zdjac, potem wzery pousuwac papirem wodnym i polerka nakoncu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 no ja to musialem najpierw klar zdjac, potem wzery pousuwac papirem wodnym no to na pewno, chodzi mi o samą polerkę już :one: najgorsze jest jak polerujesz felgę po całości, gdzie pod lakierem masz podkład - masakryczna robota :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 lipass, ja właśnie zastanawiam sie na polerowaniem alusków i super pięknie, wiem jak je ładnie wypolerować ale nie bardzo wiem ja je zakonserwować zęby aluminium nie utleniało się i nie czerniało. czy po paście autosol nie trzeba tego robić ?? a jeśli juz to jakiego klaru użyć ?? czy jest jakiś specjalny do felg czy może być zwykły uniwersalny ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 najlepsze kompedium wiedzy na ten temat zawarte jest chyba na mazdaspeed: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t...ght=polerowanie http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t...olerowanie+felg http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t...olerowanie+felg http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t...olerowanie+felg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 lipass, ja właśnie zastanawiam sie na polerowaniem alusków i super pięknie, wiem jak je ładnie wypolerować ale nie bardzo wiem ja je zakonserwować zęby aluminium nie utleniało się i nie czerniało nie zakonserwujesz tego - żeby polerowana felga ładnie wyglądała musisz o nią dbać bardziej niż o lakier w samochodzie ;-) z klarem daj sobie spokój - stracisz połowe efektu a i tak od kamyczków zacznie odpadać i alu zacznie się utleniać... moja rada taka - po jeździe w deszczu przetrzyj na sucho, raz w tygodniu jak myjesz samochód umyj wodą z Ludwikiem (tylko!), najlepiej raz na miesiąc delikatnie przejechać Autosolem - bez wnikania, na szmatce i po 10 minutach wszystkie felgi jak świeżo po polerce. Ewentualnie można zabezpieczyć na jakiś czas zwykłym woskiem do lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi