Puchaczz Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rzeznik_Rnk Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 u mnie bez rewelacji, ale wygląda całkiem całkiem(w porównaniu z tym co było jest o niebo lepiej:) ). Delikatny papier ścierny, namoczony wodą, potem wypolerowałem z grubsza i wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Ja na pokrywie wypolerowalem tylko napis, za to zabralem sie za kolektor dolotowy - roboty bylo sporo bo byl mocno chropowaty ale efekt koncowy mi sie podoba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziro Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marsdorf Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 no jest co podziwiać : ) tak się świeci że aż bije po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Dzieki Balem sie ze zacznie oksydowac ale jak narazie trzyma sie jak powinno, zreszta w praktyce wiaze sie to z ewentualnym szybkim przepolerowaniem co jakis czas. Prawda jest niestety ze alu wypolerowane jest strasznie podatne na zadrapania (latwo je zniszczyc) wiec przydaloby sie kiedys pochromowac (co niestety nie jest w tym przypadku takie proste) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcis Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Kawał dobrej roboty! ja jestem w połowie pracy nad takim klektorem, trzeba mieć cierpliwość... A tak wygląda moja pokrywa: http://i308.photobucket.com/albums/kk353/marcis667/DSC01919.jpg?t=1251483912 http://i308.photobucket.com/albums/kk353/marcis667/DSC01921.jpg?t=1251484045 http://i308.photobucket.com/albums/kk353/marcis667/DSC01909.jpg?t=1251484117 http://i308.photobucket.com/albums/kk353/marcis667/DSC01905.jpg?t=1251484220 może szału nie robi, ale chyba najlepiej wygląda na czrno, jeszcze tylko napisy, albo zetre i będą srebrne albo pomaluję na złoto... czas pracy góra 3h, koszt może 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciapek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 U mnie wyszło takie coś A propos malowania jak nazywa się taka farba co się maluje następnie wkłada do piecyka żeby nabrała chropowatości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thomsonicus Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 chyba chodzi o farbę typu VHT Wrinkle. http://www.jcf.com.pl/viewtopic.php?f=30&t=1213 tutaj kolega robił taką u siebie na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 No dobra a co do chropowatych rzeczy, to czy jeżeli zabrudzi się np olejem czy smarem czy czymś brudnym i klejącym to czy czasami nie trudniej jest odczyścić z takiej powierzchni niż z gładkiej ?? Nie powiem Ciekawie wygląda chropowata ale jak z zabrudzeniami. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciapek Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Thomsonicus o ta stronę właśnie mi chodziło kiedyś tam bylem na niej wlazły, a ze się historia przeglądarki wykasowała, a ja dostałem sklerozy to nie wiedziałem "gdzie to było" Czyli co proponujecie piach -> proszek -> piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Mam pytanie. Jak myślicie ile jest warta usługa wypolerowania i zaimpregnowania pokrywy zaworów. Oddajecie starą a płacicie za usługę tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 cholercia, trochę stary temat... ale tka jak jest czyszczenie pokrywy, to da rade takie coś w almerce N16 poliftingowej zrobić? no bo rozumiem, że żeby to idealnie zrobić, to trza pokrywę odkręcić, ale wtedy nam się silnik że tak powiem, uzewnętrznia. Jak zrobić żeby nei zapaskudzić? No chyba, że zwyczajnie kupić inną i wymienić na szybkiego... ale to taka droższa opcja... jakieś propozycje? PS. przepraszam za wyciąganie dinozaura:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 myjesz silnik, kupujesz nową uszczelke, albo sylikon wysokotemperaturowy odkrecasz pokrywe , na jej miejsce dajesz czysta szmatke i jedziesz z polerą myjesz silnik, kupujesz nową uszczelke, albo sylikon wysokotemperaturowy odkrecasz pokrywe , na jej miejsce dajesz czysta szmatke i jedziesz z polerą a co myslicie o vht wrinkle ciekawa opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi