Gość damnix Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam serdecznie .Od kilku lat jestem posiadaczem Nisana Primery WP144 ,z którego jestem bardzo zadowolony, który nigdy mnie nie zawiódł.Kupując żonie samochód ,zdecydowałem się też na Nissana ale mniejszego,takiego do miasta ,na Micre.Kupiłem K11 98rok 998cm pojemności.Autko ma już 220tys km przebiegu.Problem jaki mam ,potwierdzony też przez innych kolegów,to wolne opadanie,z wysokich na niskie, obrotów silnika, na przykład podczas dojechania do świateł na biegu jałowym .Wydaje mi się również ,że silnik ma ciut za wysokie obroty podczas pracy na biegu jałowym .Nadmienię ,że silnik nie kopci ,nie pierdzi z rury wydechowej,nie szarpie podczas jazdy ,nie gaśnie.Tylko te obroty.Niestety nie ma tam prędkościomierza i nie mogę sprawdzić jaka jest wartość tych obrotów.Dziwne trochę bo to nie wygląda na przepływomierz. Co to może być? Sonda??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Sprawdź wężyki podciśnienia czy czasem któryś nie jest dziurawy lub przetarty.Jeśli są ok to proponuję wyjąć silniczek krokowy i przepłukać go w ekstrakcyjnej (czasami może nie domykać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pokajoke Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Podejrzewałbym również linkę od gazu (może się zacierać w płaszczu) psiknąć WD-40 do wewnątrz płaszcza linki. Ponadto nasuwa mi się hipoteza że przed sprzedażą gościu podkręcił obroty żeby Cię nie wkurzało tzw. "traktorkowanie" które często jest poruszane na forum. Ja miałem przez parę tygodni podobne zachowanie po rozebraniu, przemyciu, przelutowaniu i złożeniu przepustnicy. Potem minęło. "Lewe" powietrze też niewykluczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.