bikemc Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, Czy ktoś wie, jakie łożysko zastosowane jest w alternatorze do Nissana Patrola 2001 GR 3.0 TDI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam, Czy ktoś wie, jakie łożysko zastosowane jest w alternatorze do Nissana Patrola 2001 GR 3.0 TDI? B10-50D http://www.kroll.pl/sklep/index.php?kr=1 brałem od nich parę razy różne łożyska Symbol wpisz w wyszukiwarce 35BD219T12DDUCG NSK Klima SC0349LUA1CS28L3 Napinacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Dzięki Przyjacielu:) Mam piszczenie z okolicy alternatora- albo ślizga się pasek, albo łożysko do wymiany. Kupiłem już łożysko, ale nie wiem czy może być taki pisk od łożyska... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Dzięki Przyjacielu:) Mam piszczenie z okolicy alternatora- albo ślizga się pasek, albo łożysko do wymiany. Kupiłem już łożysko, ale nie wiem czy może być taki pisk od łożyska... Łożysko raczej popiskuje , miauczy cały czas tak samo, no może z różnicą zimny motor - ciepły motor, ale jest to miauczenie ciągłe o takim samym nateżeniu. Pasek piszczy inaczej i nie cały czas, bardziej donosle, głosniej. Sprawdz czy jest mocno napiety. jak jest, to jest taki cholernie prostacki sposób aby się przekonać czy to pasek sie slizga. Popsikaj na pasek WD 40, albo innym z tej półki. Jak piski ustaną albo znacznie zmienia nateżenie, znaczy sie pasek, jak nie co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikemc Opublikowano 5 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Dobra, jutro to sprawdzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.