Gość MaciekB Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Witam Mam w swojej Primce klocki o długości 129,2 mm i chciałbym dobrać tarcze do nich (oczywiście wymiana tarcze i klocki). Wg katalogu IC są dwie średnice tarcz: 257 mm i 280 mm. Która średnica będzie pasowała do mojej Primery ? (poj. 1,6; rok 1998; VIN SJNBAAP11U0187562,; wersja bez ABS) Pozdrawiam Maciek Edytowane 2 Marca 2010 przez MaciekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 (edytowane) Te mniejsze większe są od GT. Sprawdz jaką średnice masz u siebie i będziesz pewien. Edytowane 2 Marca 2010 przez Melo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zielony258 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 dobrze wiedzieć bo i ja zabieram się do wymiany hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudi88 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Rozmiar 257mm, też mam 1.6 z 1998r. Właśnie wczoraj zamówiłem na allegro nacinane i nawiercane Mikody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekB Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Dziękuję wszystkim za pomoc . Co do sprawdzania samodzielnie to gdybym miał czas to bym zdjął koło i zobaczył ale niestety choruję na niedoczas i chciałbym zamówić i szybko zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 zdjęcie koła zajmuje niewiele czasu , jak się okaże że złe zamówiłeś to jeszcze więcej stracisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekB Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam Mam w swojej Primce klocki o długości 129,2 mm i chciałbym dobrać tarcze do nich (oczywiście wymiana tarcze i klocki). Wg katalogu IC są dwie średnice tarcz: 257 mm i 280 mm. Która średnica będzie pasowała do mojej Primery ? (poj. 1,6; rok 1998; VIN SJNBAAP11U0187562,; wersja bez ABS) Pozdrawiam Maciek No i już wiem . 257 mm. Szkoda że jak kupiłem to rozbiłem samochód przed wymianą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Te mniejsze większe są od GT. Sprawdz jaką średnice masz u siebie i będziesz pewien. tutaj nie zgodze sie z kolegą,ja mam autko z 99 r.i tarcze przód 280 a tył 257 mm a jest to zwykle SR20DE 96KW/131KM wiec najlepiej pomierzyć nim sie kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 tutaj nie zgodze sie z kolegą,ja mam autko z 99 r.i tarcze przód 280 a tył 257 mm a jest to zwykle SR20DE 96KW/131KM wiec najlepiej pomierzyć nim sie kupi a masz Primerę po face-liftingu bo powiem Ci, że dałeś mi do myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 WP11 2,0 benzyna tarcze przód/tył 280/278mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 WP11 2,0 benzyna tarcze przód/tył 280/278mm. aż muszę sprawdzić bo w swoim WP11 98 rok 2 litry wymieniałem na te z P11 Gt i wydawały mi się mniejsze a, że wymieniałem cały komplet ze zwrotnicami to tak bardzo się nie wgłębiałem czy robię sobie "Syzyfową pracę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 moja to chatchback przed liftingiem i z tylu mam 278,wcześniej się pomyliłem i jest z lutego 99 r a ja właśnie pracuje na sprzedaży w hurtowni motoryzacyjnej i by dopasować tarcze i klocki to po prostu zdejmowałem koła i mierzyłem bo w/g katalogu TRW nic nie pasowało,dopiero w samochodach po lifcie były zakładane większe tarcze no i w GT,myślę że to dlatego że to już prawie przejsciówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 moja to chatchback przed liftingiem i z tylu mam 278,wcześniej się pomyliłem i jest z lutego 99 r a ja właśnie pracuje na sprzedaży w hurtowni motoryzacyjnej i by dopasować tarcze i klocki to po prostu zdejmowałem koła i mierzyłem bo w/g katalogu TRW nic nie pasowało,dopiero w samochodach po lifcie były zakładane większe tarcze no i w GT,myślę że to dlatego że to już prawie przejsciówka w sumie może masz rację bo mój chociaż w papierach jak kupowałem to 1998 r ale rejestrację ma z marca 1999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2010 moja nyska wyprodukowana w lutym 99 r a pierwsza rejestracja we wrześniu 99r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi