Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z uszczelką pod gaźnik

Gość dariusz12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dariusz12

witam wszystkich forumowiczów!!!

mam pytanko czy ktoś z właścicieli nissana wie coś na temat specjalnej uszczelki pod gaźnikiem w nissanie sunny 1,4 bo mechanik twierdzi posiada ona specjalny podgrzewacz i musi być oryginał a problem jest w tym że po wymianie gaźnika z tej uszczelki pod dużym ciśnienie wydostaje się płyn, nie wiem co teraz z tym fantem zrobić czy można dostać taką uszczelkę ? czy może z czegoś dorobić? co będzie się działo z tym podgrzewaczem?

proszę o pomoc !!!!

Witam, wymieniałem gaźnik w swojej P10 i zrobiłem uszczelkę z czerwonego sylikonu, już 3 miesiące trzyma...

Gość dariusz12

nurtuje mnie ten podgrzewacz czy nie będzie mój nissan ciężej palił zimą? Dorobiłem mechanikowi uszczelkę z kręgielitu ale jej nie założył zostawił tą gumową ,dobrze że daleko nigdzie nie jechałem bo spod tej gumowej uszczelki "sikało" niemiłosiernie i trzeba będzie wyciągnąć gaźnik jeszcze raz.

uszczelka z której leci jest dość gruba nie wiem jaki efekt jak założę cienką z kręgielitu nie wiem czy dawać silkon czy nie ? czy ktoś może mi coś doradzić?

zastanawiam się co mechanik zrobił źle że wycieka z uszczelki płyn- słabo oczyścił czy dał zły silkon, niewiem

• 1 miesiąc temu...

jak dajesz uszczelke to po to żeby nie babrać silikonem

jak nie ma mozliwości zapodania uszczelki, to bardzo dobrze

wyczyść przylgnie i uzyj dobrego silikonu (Loctite)

i musi być dobrze

a zimą tez nie powinno byc problemów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...