Gość mariano27irl Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 czy ktos moze wie czy do skasowania inspekcji potrzebne jest podlaczenie pod kompa czy wystarczy powciskac kilka przyciskow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Zdaje się że wystarczy przytrzymać wciśnięte pokrętełko i się skasuje. Zerknij do Service Manual tam jest opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotras78 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Na 100% nie potrzeba nic podpinać. Widziałem jak gość mi to kasowal w serwisie. Wlasnie cos przytrzymał i przekręcil chyba zapłon - zrobil to na tyle szybko że nie zauważyłem dokładnie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ralf Opublikowano 13 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2010 przekręć zapłon i zanim zgaśnie przebieg do następnej inspekcji (masz na to jakieś 3 sec.) wciśnij prawe pokrętło na liczniku i przytrzymaj aż zapali się 30000km. Wtedy możesz nim kręcić i ustawić wartość jaką chcesz do nast. inspekcji. Ważne aby wcisnąć i trzymać wciśnięte zanim przebieg do końca inspekcji przeskoczy na ogólny licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuMeR Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Potwierdzam dziala i nie ma problemu a robie teraz przeglad po 90 000 w Norauto i oni powiedzieli ze nie skasuja mi tej informacji. Dzieki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unocynik Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Dzień dobry Wszystkim. Przepraszam za odgrzebanie tematu, ale niestety o kasowaniu inspekcji w 3.0 V6 dCi V9X forum i net milczy. W tej wersji są liczniki „fine vison” i nic nie działa, co dotyczy D40 z silnikiem 2,5. Zna ktoś metodę na to ustrojstwo. Niby można jechać do serwisu. Ale powiem tak, serwisowałem autko 3 lata w ASO. W dwóch różnych. Po trzech latach przy przebiegu 96 k postanowiłem sam wymienić olej co uczyniłem. Olej wymieniony z filtrem. Oglądam filierek wyciągnięty z autka. Szok - tam data wskazująca na pierwszy montaż. Cztery serwisy w Aso i nawet filtra nie wymienili. Nissan może jeszcze kiedyś będzie ale na pewno nie ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ten typ jest u ciebie?https://youtu.be/Dqjj2Ta0YZw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unocynik Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Nie ,to jest inny typ. Zmiana interwału na nawigacji nic nie zmienia wyświetlania kluczyka na wyświetlaczu licznika. Licznik taki jak w tym autku z ogłoszenia: https://www.google.pl/search?q=nissan+navara+licznik+fine+vision&rlz=1C1OPRB_enPL588PL588&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj2rdDB6rrJAhWiqXIKHYtKC4gQsAQITQ#imgdii=vz-elIbnaL7O8M%3A%3Bvz-elIbnaL7O8M%3A%3BP4rtZIGrdoQkwM%3A&imgrc=vz-elIbnaL7O8M%3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszmonster Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Nie ,to jest inny typ. Zmiana interwału na nawigacji nic nie zmienia wyświetlania kluczyka na wyświetlaczu licznika. Licznik taki jak w tym autku z ogłoszenia: https://www.google.pl/search?q=nissan+navara+licznik+fine+vision&rlz=1C1OPRB_enPL588PL588&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj2rdDB6rrJAhWiqXIKHYtKC4gQsAQITQ#imgdii=vz-elIbnaL7O8M%3A%3Bvz-elIbnaL7O8M%3A%3BP4rtZIGrdoQkwM%3A&imgrc=vz-elIbnaL7O8M%3A Witam z pierwszym pytaniem po rejestracji na forum - pozdrawiam Wszystkich ;-) w sumie prawie identyczna sytuacja po gwarancji zrobiłem przegląd na zaprzyjaźnionej stacji (nie autoryzowana) i nie można skasować ani ustawić nowego przebiegu do następnego przeglądu - - identyczna wersja zegarów jak na YT ,ale niestety nic nie działa . Mam podejrzenie że po przekroczeniu kilometrów na poprzednim ustawieniu (o około 500km) teraz trzeba jakoś inaczej to draństwo skasować - z podłączenia kompa u kolegi nic nie wynikło - oczywiście w serwisie Nissana gdzie były wcześniej serwisowany powiedzieli w miarę grzecznie żebym spadał - czy ktoś może mi pomóc - strasznie nie lubie jak mi coś miga ;-) (w tym wypadku klucz na wyświetlaczu) Podobno w Mercedesach jest tak że po przekroczeniu km serwisówki trzeba się zagłębić z kompem gdzieś tam - czy zostaje tylko serwis fabryczny ? i traktowanie jakbym popełnił przestępstwo ? w książce przeglądów jest wbity przegląd, ale Nissan to chyba traktuje jak czerwona płachta na byka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unocynik Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dobra, trochę to potrwało i uśmiałem się z miejsca w którym to znalazłem:) Dla wszystkich posiadaczy 3.0 dci V9X : - Włączamy zapłon; - W ciągu trzech sekund wciskamy jednocześnie przyciski obok wyświetlacza przebiegu oraz drugi przy wyświetlaczu temperatury; - Trzymamy wciśnięte min 5 sekund; - Po 5 sekundach najpierw gaśnie kluczyk i przebieg do serwisu po czym pojawia się 20000km - Puszczamy obydwa przyciski - Wyłączamy zapłon I po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etylowyczeslaw Opublikowano 12 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2019 Też się naszukałem instrukcji dla V9X. Powyzszy opis dziala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi